Android mjesec na NetAkademiji

Android mjesec na NetAkademiji

4 lipnja, 2013

U lipnju „šansu dajemo“ mobilnom računarstvu. Točnije – Androidu.

Ovaj operativni sustav poharao je svijet vrlo brzo, baš kao i njegov gazda – Google. No, zanimljiv je podatak, koji se danas rijetko spominje, kako Google nije sam proizveo Android, već je 2005. kupio tvrtku Android Inc., koja je prvotno razvila to mobilno sučelje na modificiranoj verziji Linux operativnog sustava.

Zbog svoje besplatne, open source, karakteristike, Android je postao popularan sustav većine mobilnih telefona i tableta te svakodnevno raste broj aplikacija u Android Marketu, online trgovine preko koje se skidaju aplikacije. Naravno, s razvojem tehnologije otvorila su se i nova područja na kojima su stručnjaci dobrodošli, pa je edukacija za Android developere u posljednje vrijeme vrlo tražena.

Na NetAkademiji razvili smo dva programa edukacije vezana uz Android. Ovisno o potrebama i stručnim predznanjima korisnici mogu odabrati Android tečaj i/ili Android akademiju.

Dok prvi, kroz 16 sati, nudi uvid u razvoj i korake u izradi mobilnih aplikacija na spomenutoj platformi, drugi, opsežniji program, namijenjen je programerima koji se žele podrobnije educirati u tom području.

U lipnju, za vrijeme trajanja našeg Android mjeseca, dajemo 60% na Android radionicu i 20% na jesenski termin Android akademije za jednokratno plaćanje osobno.

Vidimo se:)