BYOD je napokon tu

BYOD je napokon tu

27 veljače, 2014

BYOD iliti Bring Your Own Device revolucija koja je zahvatila svijet, polako stiže i u Hrvatsku. A mi smo joj se, naravno, priključili.

Jer kada govorimo o BYOD praksi, ne radi se samo o površnom trendu kojim bi poslodavci stjecali bodove kod zaposlenika i prema „van“ kao moderna i fleksibilna kompanija, već, kada zagrebemo ispod površine, zapravo govorimo o računalnoj sigurnosti. Stoga, prilikom implementacije primjene metode, potrebno je izvršiti sigurnosne preduvjete, naravno, od strane profesionalca ili specijalizirane tvrtke. Zato smo i odlučili uvesti ovaj program.

A sudeći po stalnom porastu štednje unutar tvrtaka, potražnja za spomenutim stručnjacima mogla bi ubrzo nadrasti ponudu. Također, statistika među američkim zaposlenicima pokazala je kako 81% njih koristi privatne aparate za obavljanje poslovnih zadataka, 31% spaja se na Wi-Fi mrežu poslodavca te ih u prosjeku 35% čini to bez ikakve „zaštite“.

Program edukacije namijenjen je prvenstveno mrežnim i sistem administratorima koji već posjeduju znanja iz Cisco mrežne sigurnosti, te je posvećen prvenstveno zahtjevima koje mobilni klijenti postavljaju pred mrežnog administratora.

Novi program edukacije kreće tokom ožujka 2014. godine, a upisi su već u tijeku.