CCNA Voice

CCNA Voice

31 kolovoza, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

S ciljem „najpovezanijih Olimpijskih igara ikada“ CISCO sistemi odradili su cjelokupnu mrežnu infrastrukturu OI u Londonu 2012. Prijenos podataka samim natjecateljima i sudionicima, zvuka i slike milijunskom gledateljstvu te kompletnu administraciju Igara potpisuje upravo spomenuti lider na polju mrežnih tehnologija.

Za potpuni užitak sportskog spektakla potrebno je bilo osmisliti samu mrežu, osigurati njenu zaštitu i potrebnu opremu, u kojoj veliki prostor zauzimaju VoIP tehnologije.

Voice over Internet Protocol (VoIP) mreže sve više postaju sastavni dio poslovanja mnogih malih i srednjih kompanija zbog pojednostavljenja poslovanja te veće sigurnosti komunikacijskih procesa i protokola.

CCNA Voice obrazovni je program specijaliziran za dizajniranje, planiranje i praktičnu primjenu VoIP rješenja.


Glavne prednosti programa

Tokom edukacije polaznik stječe razumijevanje konvergiranih glasovnih i podatkovnih mreža te se osposobljava i specijalizira za poslove u VoIP tehnologijama, poput administratora dizajnera i upravitelja voice mreža.

Završetkom CCNA Voice programa, polaznik je spreman za polaganje istoimenog certifikata koji  jamči poznavanje rada s tehnologijama koje se koriste u tvrtkama s manje od 2.000 zaposlenika, veleprodajnim poduzećima te školskim ustanovama.


Cilj programa

Kroz CCNA Voice stječu se napredna znanja o samoj tehnologiji i njenoj implementaciji kroz CISCO standardne alate.

Uz konfiguriranje potrebnih protokola i priključaka, tijekom edukacije polaznici savladavaju komponente sustava i njihovu implementaciju u jedinstvenu mrežu.


Metodologija

U nastavi se koriste multimedijalni materijali uz intenzivnu interakciju kroz predavanja i laboratorijske vježbe. Polaznici stoga sami određuju brzinu i način učenja.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje tečaja

Program se provodi kroz nastavu jednog semestra, u trajanju od 70 sati.


Moduli

CCNA Voice program obuhvaća sljedeće cjeline:

1. Cisco Unified Communications Manager Express
– administracija
– ephone-ovi i DN-ovi
– dial plan
– dodatne funkcionalnosti usmjeravanja poziva

2. Cisco Unified Communications Manager
– instalacija
– administracija
– phones i users
– dial plan i class of control
– SRST funkcionalnost
– dodatne funkcionalnosti usmjeravanja poziva

3. Cisco Unity Connection
– instalacija
– povezivanje sa CUCM sustavom
– osnovne funkcionalnosti glasovne pošte

4. Cisco Unified Presence
– instalacija
– povezivanje sa CUCM sustavom
– osnovne funkcionalnosti CUP sustava

 

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

CCNA Voice je specijalizirani program za koji su potrebna temeljna znanja o mrežnim tehnologijama te je poželjno da polaznici prethodno završe CCNA program Cisco akademije ili imaju položen CCNA certifikat. Preduvjet za CCNA Voice certifikat je CCENT certifikat.

 

[/tab]

[tab name=’Certifikat’]

 

CCNA Voice certifikat definira znanja i vještine povezane s Cisco Call Manager Express (CME) te Cisco Unity Express (CUE), tehnologijama koje se koriste u malim i srednje velikim poduzećima.

Ispit 640-461 ICOMM je potvrda usvojenog znanja kojim stječete CCNA Voice certifikat te je prva stepenica na putu prema CCNP Voice certifikatu.

 

[/tab]

 

[tab name=’FAQ’]

 

[faq faq_topic=”ccna-voice”]

[/tab]

 

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 3.600,00 kn  /
Osobno 3.000,00 kn  /
Student 2.250,00 kn  /
Student TVZ 1.800,00 kn  /
Program edukacije oslobođen je plaćanja PDV-a po članku 39, stavku 1 Zakona o PDV-u i članku 58 Pravilnika o PDV-u.Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Moguće je plaćanje u jednoj ili više rata (prema naznačenom cjeniku).
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

 

[/tab]

[tab name=’Prijave’]

[EVENT_ESPRESSO_CATEGORY event_category_id=”ccna-voice”]

 

Za sve upite, molimo, kontaktirajte nas na: prijava@netakademija.com.

[/tab]

[end_tabset]