Ciscova Digitalna učionica

Ciscova Digitalna učionica

12 listopada, 2012

Cisco je na ovogodišnjem Futurecomu 2012 održanom u Rio de Janeiru, najvećem ICT događanju u Latinskoj Americi, predstavio novo rješenje – Digitalnu učionicu.

Ovo integrirano rješenje na temelju jednog uređaja osigurava povezivanje, suradnju, upravljanje sadržajem nastavnicima i učenicima unutar i izvan škole.

Nova tehnologija koja omogućuje Digitalnu učionicu je CISCO Edge 300, uređaj koji, instaliran u učionicu, nudi Wi-Fi pristup, mogućnost povezivanja na lokalnu mrežu, Bluetooth te videokonferenciju s interaktivnom pločom.

Rješenje zamišljeno da integrira sve digitalne uređaje u učionici s pedagoškim sadržajem na mreži, novo je i suvremeno didaktičko sredstvo koje nastavnicima pomaže u unapređivanju kvalitete nastavnog procesa.

„Očekujemo da će Digitalna učionica ponuditi okolinu za podučavanje i usvajanje znanja koja prelazi fizičke granice škole, omogućujući efikasniji pedagoški pristup, veću i bolju interakciju između nastavnika i učenika“, stoji u Ciscovoj objavi.

Za potrebe projekta, CISCO je ostvario partnerstvo i surađivao je s nizom lokalnih tvrtki institucija s područja obrazovanja i informacijskih tehnologija te je svoje rezultate implementirao upravo na području Brazila.