Citrix

Citrix

19 studenoga, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

Virtualizacija i Cloud tehnologije radikalno mijenjaju poslovni svijet – način poslovanja i način na koji klijenti koriste tehnologiju. Cloud omogućuje jednostavniji pristup informacijama i bržu prilagodbu dinamičnim poslovnim zahtjevima. Analitičari očekuju prijelaz PC ere u Cloud eru i izgradnju velike Cloud infrastrukture koja će otvoriti novo tržište ukupne vrijednosti preko $11 milijardi do kraja 2013.

U oblačnoj budućnosti tvrtkama će biti potrebni talentirani i certificirani IT stručnjaci kako bi iskoristili prednosti Cloud tehnologije i bili u koraku s novim standardima poslovanja.


Prednosti programa

Tijekom planiranja buduće karijere, Citrix treninzi i certifikacija izdvajaju vas na tržištu poslova i otvaraju vrata prema novim prilikama i mogućnostima. Sve više ljudi donosi smartphone, tablet i druge uređaje na posao, te s njima očekuju jednako ili još bolje iskustvo rada u odnosnu na klasičan PC kako na poslu kao i doma. Više od 230,000 poduzeća diljem svijeta oslanja se na Citrix tehnologije, što čini Citrix vodećim pružateljem usluga virtualnih rješenja: od izgradnje virtualiziranih desktopa i datacentara sve do izgradnje vlastitih prilagodljivih SaaS aplikacija.

Citrix certificirani stručnjaci nalaze se među najbolje plaćenima i najtraženijima u IT industriji. S pravim znanjem i certifikatom uključite se u proces ove IT transformacije.

 • Nova tehnologija

Pohađanjem XenDesktom programa studenti su u koraku s najnovijim trendovima u IT i business industriji.

 • Praktičan rad i rad sa službenim Citrix materijalima

Za vrijeme trajanja XenDesktop programa studenti rade s virtualnim mašinama gdje uče instalaciju i konfiguraciju postavljanja XenDesktopa. Naglasak je stavljen na praktičan rad sa scenarijima koja se baziraju na zahtjevima i rješenjima virtualizacije stvarnih poduzeća koja koriste Citrix tehnologije.

 • Certificirani i stručni predavači

Program vode certificirani i stručni predavači s dugogodišnjom predavačkom praksom, iskustvom s Citrix tehnologijama koji kontinuirano usavršavaju znanje na međunarodnim radionicama.

 • Certifikacija

Po završetku programa i položenom ispitu dobiva se Certifikat koji studentima omogućuje izdvajanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada.  Kao pripremu za certifikacijski ispit, tijekom predavanja provodit će se kvizovi znanja koji po modelu sličiti pravom certifikacijskom ispitu.

 • Ekskluzivnost i komercijalna vrijednost programa

NetAkademija je jedina ovlaštena Citrix IT Akademija u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Pohađanjem Citrix programa na NetAkademiji štedite u odnosu na komercijalnu vrijednost (između $1500 i $3500) akademija koje nisu ograničene na studentsku zajednicu.

 • Stručna praksa za Top studente u Combisu, Citrix Gold partneru

Na kraju svake akademske godine, NetAkademija izabire najuspješnije studente kojima omogućuje stručnu praksu u Combisu, kao nagradu i motivacijski impuls za daljnje usavršavanje.


Cilj
programa

Ovaj program pruža znanja potrebna kako efikasno centralizirati i upravljati radnim stanicama (desktopima), te kako ih isporučivati kao servis korisnicima neovisno o tome gdje se oni nalazili. Polaznici će naučiti kako odabrati model isporuke desktop-a u ovisnosti o potrebama pojedinih grupa korisnika, kako izgraditi demonstracijsku (proof-of-concept) i produkcijsku XenDesktop okolinu, kako upravljati dodjelom virtualnih desktop-a i prilagođavati njihovo korisničko sučelje upotrebom pravila (policies). Polaznici će također naučiti kako uspostaviti Provisioning servis farmu (koja omogućuje upravljanje i kontrolu većeg broja radnih stanica upotrebnom jedinstvene image datoteke), te kako instalirati virtualne mašine na radnu stanicu upotrebom Citrix XenClient software-a.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje

Nastava je koncipirana kroz 64 šk. sati, raspoređenih u 12 tjedana (25 sati pripremni modul + 35 sati Citrix + 4 Combis testiranje). U nastavu su uključena predavanja i vježbe koje polaznici rješavaju tijekom nastave.


Moduli

 • Introducing XenDesktop
 • Configuring the Hypervisor for Desktop Delivery
 • Installing and Configuring XenDesktop
 • Managing Desktop Catalogs and Groups
 • Customizing the User Experience
 • Monitoring XenDesktop Sites
 • Streaming Desktops to Virtual and Physical Machines
 • Creating a Shared vDisk
 • Administering Provisioning Services Components
 • Delivering Local VM Desktops

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

Za uspješno praćenje gradiva na XenDesktop programu, potrebna su predznanja u sljedećim tehnologijama:

 • Osnovno znanje o virtualizacijskim tehnologijama i arhitekturi računala
 • Iskustvo pri instalaciji Windows Operativnih sustava i rad s korisničkim profilima
 • Poznavanje mrežnih servisa (DHCP, DNS, IP, Routing)
 • Poznavanje i iskustvo s Microsoft Active Directory servisom
 • Poznavanje i iskustvo rada s Group policy objektima
 • Poznavanje i iskustvo sa tehnologijama pohrane podataka

U cijenu programa uključen je i pripremni program koji u 25 sati prolazi kroz sve navedene točke.

[/tab]

[tab name=’Certifikat’]

 

Po završetku programa, polaznici će biti pripremljeni za polaganje certifikacijskog ispita kojim se stječe titula Citrix Certified Administrator (CCA). Na taj način polaznik se uključuje u službenu Citrix Academy Alumni zajednicu, te kroz daljnji individualni angažman i primjenu stečenih znanja  omogućuje nastavak edukacije prema prestižnom Citrix Certified Integration Architect (CCIA) certifikatu. Certifikacijski ispit može se polagati u sklopu NetAkademije u službenom Vue/Prometric test centru.

[/tab]

 

[tab name=’FAQ’]
[faq faq_topic=”citrix”]

[/tab]

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 6.000,00 kn + PDV /
Osobno 5.000,00 kn + PDV  3 rate (3×1.875,00 kn) + PDV
Student 3.750,00 kn + PDV 3 rate (3×1.406,25 kn) + PDV
Student TVZ 3.000,00 kn + PDV 3 rate (3×1.125,00 kn) + PDV
Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Ovisno o edukaciji, moguće je plaćanje
u jednoj ili više rata (prema naznačenom cjeniku).
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

[/tab]

[tab name=’Prijave’]
[EVENT_ESPRESSO_CATEGORY event_category_id=”citrix”]

[/tab]

[end_tabset]