Dan sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg Interneta

16 travnja, 2012

Djeca i mladi kroz Internet tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila i ispunjavanje slobodnog vremena različitim aktivnostima. Na nama odraslima je obaveza da svojim pozitivnim pristupom Internetu djeci olakšamo put u digitalni svijet znanja, informacije i socijalnog okruženja.

Povodom Dana Sigurnijeg Interneta koji se obilježava 7. veljače 2012, želimo Vam savjetima stručnjaka s Netakademije pružiti mogućnost da postavite pitanja o mogućim dilemama o sigurnosti na internetu, te da na taj način zajednički doprinesemo širenju svijesti o važnosti sigurnije komunikacije djece, roditelja i odraslih na internetu.

Pitanja nam možete postaviti na facebook stranici online (www.facebook.com/netakademija) ili uživo u našim prostorima na lokaciji Vrbik 8a u Zagrebu, gdje možete preuzeti i brošuru sa savjetima za roditelje Sigurno otkrivanje digitalnog svijeta. Za slučaj da su vas u tome spriječile sniježne nepogode, kompletan letak možete preuzeti i online .

Deveti po redu “Dan sigurnijeg interneta” ukazuje na činjenicu kako je danas online svijet dostupan svim generacijama i kulturama, ma gdje se nalazili, te stoga izazov uspostave i očuvanja sigurnosti još je veći.