Dizajn i implementacija BYOD (Bring Your Own Device) rješenja

Dizajn i implementacija BYOD (Bring Your Own Device) rješenja

29 listopada, 2013

[tab name=’Prednosti’]

 

Pametni telefoni i ostali mobilni uređaji, poput tableta i prijenosnih računala,  postali su poseban izazov mrežnim administratorima. Zaposlenici, naime, sve više u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji koriste tablete i/ili pametni telefon, pa je tako pristup tih mobilnih klijenata mrežnim resursima tvrtke postao prioritet, a ne više neka vrsta razonode ili  „šminke“.

BYOD  revolucija, kao najbolji odgovor zaposlenika za stalnu dostupnost informacija, bilo na poslu ili kod kuće, zahvatila je cijeli svijet u posljednjih dvije godine, dok je mobilna sigurnost prema mnogim analitičarima trenutno top tema na tržištu informacijske sigurnosti te se očekuje još i veći interes poslovnih tvrtki za ovo područje.

Stoga bi  svaki sistemski ili mrežni administrator/inženjer koji drži do sebe i svoje karijere morao usvojiti znanja i sa područja mobilne mrežne sigurnosti te se podrobnije upoznati s ovim trendom.

 

Prednosti

Ovaj tečaj će vas naučiti kako odgovoriti na mnoga pitanja, odnosno izazove koje mobilni klijenti postavljaju pred mrežnog administratora, kao na primjer:

•         Kako  na siguran način dozvoliti pristup mobilnim telefonima u mrežu?

•         Kako razlikovati službeni telefon ili tablet od privatnog?

•         Kako detektirati npr. rootani Android ili Jailbreakani iPhone, te ga potom autmatski postaviti u VLAN sa ograničenim pristupom mreži?

•         Što učiniti sa gostima u bežičnoj mreži?

•         U kojoj mjeri možemo spriječiti curenje informacija sa mobilnih uređaja?

 

Cilj programa

Tijekom tečaja polaznici će se temeljito upoznati sa Cisco ISE (Identity Services Engine) sustavom, MDM (Mobile Device Management) alatima, RADIUS protokolom, digitalnim certifikatima, 802.1x standardom, itd.

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje programa

Program traje 70 h.


Moduli

–          Uvod

–          Cisco ISE sustav

–          Mobile Device Management

–          RADIUS protokol

–          802.1x

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

Uvjet za slušanje edukacije je CCNA Security certifikat ili znanje na razini CCNA Security certifikata.

 

[/tab]

 

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 4.000,00 kn + PDV
Osobno 3.600,00 kn + PDV /
Student 3.200,00 kn + PDV /
Student TVZ 3.000,00 kn + PDV /
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

 

[/tab]

[tab name=’Prijave’]

 

[EVENT_ESPRESSO_CATEGORY event_category_id=”byod”]

 

Za sve upite, molimo, kontaktirajte nas na: prijava@netakademija.com.

[/tab]

[end_tabset]