Dođite na TVZ Mc2 Partnerska predavanja i savjete #3

Dođite na TVZ Mc2 Partnerska predavanja i savjete #3

2 ožujka, 2015

Učite od najboljih i najuspješnijih!

U srijedu, 4.ožujka 2015. u 18:30 održat će se dva izuzetno zanimljiva cross platform predavanja.

1. Ivan Burazin, codeanywhere: „Upornost se isplati anywhere“

Kad počinjete, nije toliko važno što radite, važnije je biti uporan i ustrajati u svojim idejama i snovima. Poruku će vam na svom primjeru prenijeti Ivan Burazin, jedan od osnivača tvrtke codeanywhere, istoimenog sustava koji omogućuje programiranje “u oblaku”.

To je ujedno i prvi hrvatski startup koji je ušao u svjetski startup-akcelerator Techstars u Bostonu kako bi privukao ne samo novac nego i ljude koji će im pomoći u daljnjem razvoju. Ivan svoja iskustva nesebično prenosi na mlade organizacijom splitske Shift – najveće hrvatske konferencije za inovativno poduzetništvo.

2. Domagoj Cerjan i Petar Šlat, minus5: Kako napraviti crossplatform mobilnu aplikaciju bez znanja Jave, C# ili Objective-C-a“

U vrijeme rasta popularnosti svih mobilnih platformi, često se javlja pitanje kako jednostavno razvijati jednu aplikaciju za sve platforme, bili to Android, iOS ili Windows Phone. Ne znate Javu, C# ili Objective-C, previše vam je mukotrpno razvijati u C-u ili C++-u, a upoznati ste sa frontend web developmentom? Nema problema, u pomoć priskače Apache Cordova.

Predavanje će pokriti:

  • Problemi crossplatform mobilnog developmenta
  • Jedno od rješenja, konkretan primjer
  • Crossplatform Mobile HTML, CSS i Javascript
  • Od backenda do mobilnog ekrana
  • Pros i cons ovakvog pristupa

Predavanja su otvorenog karaktera, pozvani su svi studenti, asistenti i profesori, ne samo natjecatelji!