E-learning na TVZ-u

E-learning na TVZ-u

17 rujna, 2012

Regionalni sistem integrator Combis predstavio je konferenciju Combis i suvremenu tehnologiju Cloud implementiranu u Tehničkom veleučilištu Zagreb, što ujedno predstavlja prvu i jedinu ovakvu primjenu virtualizacijske/tehnologije Cloud u hrvatskom visokom školstvu.

Uvođenjem sustava VDI (Virtual Desktop Infrastructure) svaki student Tehničkog veleučilišta Zagreb imat će omogućen pristup edukativnim alatima bilo gdje i bilo kada te će u laboratorijima moći koristiti vlastita prijenosna računala. Studentima su osigurana i specijalizirana računala za pojedine seminare, a dodatnu dostupnost osigurava i podrška sustava za tablete te druge prijenosne uređaje.

Na ovaj način, studentima je omogućena nastava od bilo kojeg mjesta 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, čime su se studenti u Hrvatskoj približili mogućnostima svojih kolega s prestižnih svjetskih sveučilišta.

Tehnologija virtualizacije bitno će poboljšati nastavni proces kroz održavanje interaktivne nastave korištenjem prijenosnika i tableta, mogućnost izvođenja nastave na daljinu, e-učenja, pokretanjem e-knjižnice, uvođenjem ispisnog rješenja Cloud i mnogih drugih mogućnosti.

Implementacija virtualnih tehnologija Tehničkom veleučilištu Zagreb, također, omogućuje i značajne uštede te smanjuje administraciju.