CCNA Voice

S ciljem „najpovezanijih Olimpijskih igara ikada“ CISCO sistemi odradili su cjelokupnu mrežnu infrastrukturu OI u Londonu 2012. Prijenos podataka samim natjecateljima i sudionicima, zvuka i slike milijunskom gledateljstvu te kompletnu administraciju Igara potpisuje upravo spomenuti lider na polju mrežnih tehnologija.

Za potpuni užitak sportskog spektakla potrebno je bilo osmisliti samu mrežu, osigurati njenu zaštitu i potrebnu opremu, u kojoj veliki prostor zauzimaju VoIP tehnologije.

Voice over Internet Protocol (VoIP) mreže sve više postaju sastavni dio poslovanja mnogih malih i srednjih kompanija zbog pojednostavljenja poslovanja te veće sigurnosti komunikacijskih procesa i protokola.

CCNA Voice obrazovni je program specijaliziran za dizajniranje, planiranje i praktičnu primjenu VoIP rješenja.

Glavne prednosti programa

Tokom edukacije polaznik stječe razumijevanje konvergiranih glasovnih i podatkovnih mreža te se osposobljava i specijalizira za poslove u VoIP tehnologijama, poput administratora dizajnera i upravitelja voice mreža.

Završetkom CCNA Voice programa, polaznik je spreman za polaganje istoimenog certifikata koji  jamči poznavanje rada s tehnologijama koje se koriste u tvrtkama s manje od 2.000 zaposlenika, veleprodajnim poduzećima te školskim ustanovama.

Cilj programa

Kroz CCNA Voice stječu se napredna znanja o samoj tehnologiji i njenoj implementaciji kroz CISCO standardne alate.

Uz konfiguriranje potrebnih protokola i priključaka, tijekom edukacije polaznici savladavaju komponente sustava i njihovu implementaciju u jedinstvenu mrežu.

Metodologija

U nastavi se koriste multimedijalni materijali uz intenzivnu interakciju kroz predavanja i laboratorijske vježbe. Polaznici stoga sami određuju brzinu i način učenja.

Uvijeti

CCNA Voice je specijalizirani program za koji su potrebna temeljna znanja o mrežnim tehnologijama te je poželjno da polaznici prethodno završe CCNA program Cisco akademije ili imaju položen CCNA certifikat. Preduvjet za CCNA Voice certifikat je CCENT certifikat.

Sadržaj

 • Cisco Unified Communications Manager Express
  – administracija
  – ephone-ovi i DN-ovi
  – dial plan
  – dodatne funkcionalnosti usmjeravanja poziva
 • Cisco Unified Communications Manager
  – instalacija
  – administracija
  – phones i users
  – dial plan i class of control
  – SRST funkcionalnost
  – dodatne funkcionalnosti usmjeravanja poziva
 • Cisco Unity Connection
  – instalacija
  – povezivanje sa CUCM sustavom
  – osnovne funkcionalnosti glasovne pošte
 • Cisco Unified Presence
  – instalacija
  – povezivanje sa CUCM sustavom
  – osnovne funkcionalnosti CUP sustava

Datum početka

U pripremi

Informacije o tečaju

70 sati

Hrvatski jezik

Pristup za invalide

Instruktor

Ime Prezime