CCNA

Internet svakodnevno mijenja i oblikuje život kakav znamo. Inovacije poput društvenih mreža, cloud computing-a, e-trgovine i web konferencija mijenjaju način na koji živimo, radimo, učimo i zabavljamo se.

Pojavile su se nove gospodarske grane i socijalne prilike, a ekonomska kretanja sve više ovise o informacijama i tehnologiji, u žarištu koje je – mreža.
Ipak, streloviti napredak tehnologije često ne prati stanje na tržištu rada. Diljem svijeta uočava se nedostatak kvalificiranog kadra za dizajn, instalaciju i upravljanje mrežama.

Kroz CCNA program polaznici stječu iskustva i znanja potrebna za zadovoljavanje rastuće potražnje za ICT stručnjacima, a završetkom programa osposobljavaju se za početak u IT karijeri i mrežnim tehnologijama.

Prednosti programa

Nudeći sveobuhvatan pregled umrežavanja, program ističe vještine u dizajniranju računalnih mreža.

Namijenjen je polaznicima koji žele usvojiti rješavanje složenih problema i usavršiti analitičke vještine uobičajeno povezane s programima inženjeringa, matematike ili znanosti.

Također, program predstavlja kompletnu pripremu za CCNA Routing & Switching certifikaciju.

Cilj programa

Kroz jasne i primijenjene ciljeve kako instalirati, upravljati i održavati mreže, svrha programa je razviti vještine u implementaciji i održavanju računalnih mreža.
Praktična primjena i edukacijski pristup odozdo prema gore (tzv. bottom-up approach) materijalima, daje polaznicima sveobuhvatna znanja vrsta i načina umrežavanja, u rangu od osnovnih do naprednih aplikacija i servisa.

Jednako tako, program pomaže polaznicima da se pripreme za kontinuiranu edukaciju i profesionalnu karijeru u IT području.

Metodologija

Program u velikoj mjeri uključuje kompleksne i izazovne praktične vježbe, dok okosnicu teorijskog dijela čini multimedijalni nastavni materijal dostupan polaznicima putem Interneta.

Nastavni materijal je na engleskom jeziku. Kupovina dodatne literature nije neophodna.

Uvijeti

Preduvjet za pohađanje CCNA edukacije je poznavanje rada na računalu i razumijevanje engleskog jezika.

Sadržaj

 • Introduction to Networks
  – IPv4 i IPv6 adresiranje
  – Ethernet
  – CLI
 • Routing & Switching Essentials
  – OSPF
  – VLAN
  – NAT
  – ACL
 • Scaling Networks
  – STP
  – Link-Agregation
  – Multi-Area OSPF
  – Wireless
 • Connecting Networks
  – NAT
  – Syslog i SNMP
  – VPN
  – IPsec

Datum početka

U pripremi

Informacije o tečaju

280 sati

Hrvatski jezik

Pristup za invalide

Instruktor

Ime Prezime

Iskustva polaznika

Što polaznici kažu edukaciji