CCNP

Profesionalci polako, ali sigurno mogu napredovati unutar IT industrije prateći trendove i educirajući se. Kao mjernu jedinicu „rasta“ i novih znanja poslodavci i struka najčešće uzimaju stručne certifikate koji se moraju polagati u redovnim intervalima.

Upravo je CCNP jedan od motivirajućih programa za razvoj i napredovanje u području mrežnih tehnologija. Kao napredniji korak u CISCO certifikaciji, CCNP pojedincima otvara vrata za više pozicije u poslovima uklanjanja poteškoća, instalacije i sigurnosti mreža.

Prednosti programa

CCNP program u potpunosti obuhvaća sve teme vezane uz umrežavanje. Osim što obuhvaća napredne vještine i znanja potrebne za projektiranje i održavanje složenih konfiguracija računalnih mreža, CCNP program integrira mrežne uređaje i usluge sljedeće generacije razvijene za brzu isporuku istovremenih podatkovnih, glasovnih, slikovnih i bežičnih usluga uz optimiziranu zaštitu.

Cilj programa

Pohađanjem novog CCNP programa stječu se znanja i vještine potrebne za razvoj i održavanje potpuno integriranih usluga i aplikacija mrežnih infrastruktura. Nastavni program usredotočen je na napredne vještine potrebne za upravljanje mrežnom infrastrukturom s jednog kraja na drugi te, osim temeljnih znanja o prespajanju i preusmjeravanju, obuhvaća i znanja i vještine nadgledanja i održavanja složenih računalnih mreža.

Kroz teme kao što su konvergirane mreže, kvaliteta usluge (QoS), virtualne privatne mreže (VPNs) te širokopojasne tehnologije, polaznici stječu znanja i vještine tražene za potpunu iskoristivost Cisco ISR rutera i njegovu sposobnost brze istodobne isporuke podataka, glasa, videa i bežičnih servisnih aplikacija, te ekspertnost potrebnu za integraciju i održavanje konvergentnih mreža, QoS i VPN-a.

Metodologija

U nastavi se koriste multimedijalni materijali uz intenzivnu interakciju kroz predavanja i laboratorijske vježbe. Polaznici stoga sami određuju brzinu i način učenja kao i tempo polaganja ispita. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se putem interneta na Cisco web stranicama.

Uvijeti

CCNP program je napredniji nastavak CCNA programa, te je poželjno da polaznici prethodno završe CCNA program Cisco akademije ili da polože CCNA certifikat.

Sadržaj

  • Implementing Cisco IP Routing  (ROUTE)
  •     Implementing Cisco Switched Networks  (SWITCH)
  •     Troubleshooting and Maintaining Cisco IP Networks (TSHOOT)

 

Tokom edukacije, polaznicima su ustupljene na korištenje knjige CCNP Foundation Learning Guide.

Datum početka

27.02.2016

sub 8-15

Informacije o tečaju

210 sati

Hrvatski jezik

Pristup za invalide

Instruktor

Ime Prezime

Iskustva polaznika

Što polaznici kažu edukaciji