Girls in ICT Day

Girls in ICT Day

23 travnja, 2013

Svaki četvrti četvrtak u travnju rezerviran je za žene u ICT-u! Odluka je to ITU, agencije Ujedinjenih naroda specijalizirane za informacijske i komunikacijske tehnologije. Ove godine taj dan obilježava se 25. travnja diljem svijeta kroz projekt Girls in ICT Day, kojem su se u Hrvatskoj pridružili ured Cisco Hrvatska u suradnji s NetAkademijom.

Kroz predavanja i prezentacije, učenicama srednjih škola, prezentirat će se raznolike mogućnosti zaposlenja u ICT-u, s ciljem širenja popularnosti tog područja među mladim djevojkama. Niz priča i iskustava žena koje već godinama rade u industriji kao inženjerke, marketinška i operativna potpora ili na drugim funkcijama,  iz prve ruke pružit će uvid u kreativnost i inovativnost te širinu koju nudi ova industrija, tradicionalno rezervirana za muškarce.

U bogatom programu događanja djevojkama će se prvo predstaviti Martina Herceg Jungić i Mirna Šmidt iz Cisco ureda u Hrvatskoj koje će okupljenima prikazati budućnost Interneta i perspektive zapošljavanja u granama vezanim uz „mrežu svih mreža“, nakon čega će tri zaposlenice NetAkademije: Danijela Pongrac, Nikolina Kasunić i Sanja Bračun kroz svoje priče pobliže predstaviti programe Cisco akademija mrežnih tehnologija te razne smjerove edukacija kojima mlade osobe mogu krenuti već sutra u planiranju svoje ICT karijere.

Naposljetku, putem telepresenca prisutni će se spojiti s ostalim Cisco uredima u svijetu kako bi vidjeli kako  je Dan obilježen u drugim zemljama te podijelili netom stečena iskustva.

A u čast obilježavanja dana i svih žena u industriji, Cisco će u regijama Zapadne i Istočne Europe, Rusije i CIS-a te Srednjeg Istoka i Afrike jednu od sudionica projekta Girls in ICT Day nagraditi iPad mini uređajem.

Program će se održati u prostorijama tvrtke Cisco Systems Hrvatska, na adresi: Hektorovićeva 2/1, Grand centar, 10000 Zagreb s početkom u 13:00 sati.