Hacking Night 2013 – natjecanje u etičkom hakiranju

Hacking Night 2013 – natjecanje u etičkom hakiranju

24 travnja, 2013

Iako je ovogodišnji Nacionalni ICT tjedan za nama, još jedna “disciplina” je ostala nedovršena – Hacking Night 2013.

Ovo, drugo po redu, cjelovečernje natjecanje u etičkom hakiranju poslužiteljske infrastrukture, održat će se u petak, 10. svibnja 2013. g, u prostorima Visoke škole za primijenjeno računarstvo Algebra, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske), u periodu od 18:00 do 01:00 sati navečer.

Posvećeno sprečavanju internetskog kriminala, ovogodišnje događanje je podijeljeno u 10 zanimljivih zadataka iz raznih tema: zaštite i enkripcije podataka, zaštite od curenja podataka (Data Leak Protection), sigurnosti web aplikacija (SQL Injection, Cross Site Scripting …), općenite sigurnosti aplikacija (Buffer, Heap Overflow), nesigurno implementirane poslužitelje i servise, mrežne ranjivosti i slično.

Zadatke osmišljavaju eminentni stručnjaci i konzultanti za informacijsku sigurnost tvrtki Perpetuum Mobile i INFIGO IS te Algebre, a sudionike očekuje odlična zabava, natjecateljska atmosfera i cjelovečernja razmjena znanja, uz osiguranu pizzu i piće. Za najbolje, naravno, osigurane su i zanimljive nagrade.

Natjecateljima će u sklopu događanja biti osigurana i dodijeljena potrebna infrastruktura na kojoj će se odvijati testiranja ranjivosti, međutim natjecatelji i timovi moraju donijeti vlastita prijenosna računala i vanjsku mrežnu opremu (npr. mrežne adaptere), s prethodno instaliranim softverima za koje smatraju da su im potrebni. Internetska bežična mreža je osigurana u prostorima, tako da će natjecatelji imati pristup i dodatnim resursima.

Prijave za natjecanje su otvorene, a natjecateljski timovi moraju biti sastavljeni od po tri člana.

Zašto im se ne biste i vi pridružili?