HTML5 i CSS3

HTML5 i CSS3

31 kolovoza, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

Koliko web stranica, toliko i boja, zaglavlja, bannera, slika… Svaka internetska stranica jedinstveni je otisak dizajnera, ali i ogledalo tvrtke, organizacije i/ili pojedinca kojeg predstavlja.

I baš kao i kuća, ima svoju arhitekturu, gradivni materijal i elemente te tkivo koje ju povezuje. U svijetu web dizajna to su HTML i CSS, dvije tehnologije koje se nadopunjuju stvarajući šarene koloplete s kojima se svakodnevno susrećemo pretražujući Internet.

HTML5 je jezik za strukturiranje i prezentiranje sadržaja na internetu te predstavlja jednu od osnovnih tehnologija koja ga pokreće. Njime se određuje sadržaj koji stavljamo na stranicu, koji se, nadalje, uređuje i detaljnije definira kroz CSS.

 

Prednosti programa

Kao osnova, HTML je ključan preduvjet svakog web dizajnera. Kao i sve druge tehnologije, i on se razvija u skladu sa zahtjevima i potrebama korisnika, nudeći nove mogućnosti i performanse u dizajnu. HTML5 posljednja je inačica koja se koristi na 34% najpopularnije stranice na svijetu, uključujući tražilice i društvene mreže.

Budući da nema sintaksu i semantiku te se ne smatra „pravim“ programskim jezikom poput HTML-a ili PHP-a, i CSS doživljava promjene u skladu s trendovima koje diktiraju pretraživači. Iako je u pripremi i nova inačica ovog alata, CSS3 i dalje je u širokoj upotrebi  zbog visoke podrživosti u svim poznatim internetskim pretraživačima.

 

Ciljevi programa

Osim upoznavanja s najnovijim tehnologijama, kroz radionicu polaznici savladavaju osnove dizajna internetskih stranica te kroz praktične primjere i rad uz pomoć instruktora i demonstratora izrađuju gotova rješenja koja zadovoljavaju potrebe uobičajenih web stranica.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje programa

Tečaj se sastoji od 8 predavanja po 4 sata (ukupno 32 školska sata) koja izvode se intenzitetom od 4 sata tjedno u jednom danu.

 

Moduli

Teme koje će se obraditi na tečaju:

  1. uvod u HTML5 i CSS3, osnove pisanja markup dokumenata
  2. izrada listi i njihova prezentacija
  3. web forme, kako zatražiti i dobiti podatke od posjetitelja
  4. CSS3 box model koji nam pomaže rasporediti sadržaj stranice u header, footer i      kolumne
  5. ispravno korištenje pozadina,
  6. tipografija na webu, kako bi informacije svi mogli s lakoćom pročitati

 

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

Osim osnovnog poznavanja rada na računalu te korištenja interneta u svakodnevnom radu, potrebno je znanje i engleskog jezika kako bi se polaznici mogli koristiti dodatnim materijalima.

[/tab]

[tab name=’Certifikat’]

 

Po završetku, polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju. Nema vezanih certifikata koje polaznici mogu polagati.

[/tab]

 

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 3.750,00 kn + PDV  /
Osobno 3.125,00 kn + PDV  /
Program edukacije oslobođen je plaćanja PDV-a po članku 39, stavku 1 Zakona o PDV-u i članku 58 Pravilnika o PDV-u.
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

[/tab]

[tab name=’Prijave’]

 

Za sve upite i prijave molimo da nam se obratite na e-mail adresu: prijava@netakademija.com.

[/tab]

[end_tabset]