„Inovacijom do poslovne prilike“ – Natječaj za inovativne studentske radove u 2015. godini

„Inovacijom do poslovne prilike“ – Natječaj za inovativne studentske radove u 2015. godini

9 rujna, 2015

Agrokor d.d. zajedno s društvima koja čine Agrokor koncern (dalje u tekstu: Agrokor), u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (dalje u tekstu: FER), Tehničkim veleučilištem u Zagrebu (dalje u tekstu: TVZ) i Savezom studenata FER-a, otvaranjem natječaja poziva studente TVZ-a da ponude tehnološko rješenje iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje kao odgovor na postavljene stvarne izazove u poslovanju Agrokora i to na način kako je određeno u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

 1. Nagrada 20 000 kn
 2. Nagrada 10 000 kn
 3. Nagrada 5 000 kn

 

Inovacija kao poslovna prilika

Studenti će kroz natječaj upoznati  stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Ovaj je natječaj prilika da studenti :

 • okušaju stečeno stručno znanje na izazovima iz prakse
 • upoznaju tehnološka rješenja koja omogućuju današnje poslovanje kompanija u Agrokor koncernu
 • surađuju s Agrokorovim stručnjacima na razradi ideje
 • kroz natječaj pokušaju stvoriti svoju poslovnu priliku – svoju prijavljenu ideju i rješenje nastave razvijati kao vlastiti proizvod ili u nekoj od kompanija Agrokor koncerna ukoliko se pokaže da ideja ima praktičnu primjenu.

Agrokor poziva redovne studente FER-a i redovne studente TVZ-a  u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja.

Natječaj ima dva kruga , a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.

Predmet natječaja

Predmet natječaja predstavlja četiri stvarna izazova iz poslovanja Agrokora, te izazov koji se odnosi na nove inovativne usluge, a na koje studenti mogu ponuditi i osmisliti rješenja.

Izazovi 2015:

 1. Optimizacija rada prodajnog osoblja

Aplikacija za prodajne predstavnike Leda, koji obilaze prodajna mjesta (Ledo škrinje). Na temelju povijesnih podataka o svakom prodajnom mjestu (odgovorna osoba, kanal naručivanja,povijesni podaci naručivanja/isporuka, prosječno vrijeme zadržavanja na prodajnom mjestu, GPS koordinate), aplikacija predlaže optimalnu frekvenciju obilazaka (uzimanja narudžbi) i optimalnu rutu u sezoni i van sezone.

 

 1. Gamification u turizmu

Mobilna aplikacija koja nudi turistički ponudu neke destinacije,a upotrebom koncepta gamifikacije potiče korisnika da posjeti što više znamenotisti i kupi što više iz ponude.

 

 1. Memoari s putovanja

Mobilna aplikacija koja omogućuje bilježenje najboljih trenutaka s putovanja i izradu video memoara. Korisnik može kroz aplikaciju fotografirati ili snimati kratke video snimke. Na kraju putovanja, iz pripremljenog materijala jednim klikom dobiva memo video kojega može podijeliti putem društvenih mreža.

 1. Inovativna usluga za kupce Tiska, Konzuma i Konzum internet prodavaonice ili Atlasa

Slobodan izbor ideje i tehnologije/medija.

 

Prvi krug – Prijavi inovativnu ideju

U prvom krugu studenti prijavljuju svoje ideje kroz internet formu na adresi: http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/prijava/.

Prijave se primaju do 10.10.2015. u ponoć.

Stručno povjerenstvo ocjenjuje ideje prema kriterijima iz uvjeta natječaja. Ideje koje osvoje minimalno 60% maksimalnih bodova prolaze u drugi krug.

NAGRADA za sve timove koji prođu u drugi krug:
Dvodnevni stručni obilazak tehničkih i proizvodnih centara Agrokor koncerna u Baranji.

Drugi krug – Stvori svoju poslovnu priliku

Započnite novu akademsku godinu s našim natječajem i završite među najboljima!
Rok za predaju radova je 4.11.2015.

Način predaje rada će se dogovoriti za svaki rad posebno, ovisno o tehnologiji korištenoj za izradu.
Tri najbolja rada osvajaju novčane nagrade:
1. 20 000 kn
2. 10 000 kn
3. 5 000 kn

Sva pitanja su dobrodošla na mail: natjecaj-pitanja@agrokor.hr .

Uvjeti i pravila natječaja nalaze se na http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/uvjeti.