IT Essentials

IT Essentials

10 rujna, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

U računalno upravljanom svijetu i nestanak struje čini se nepremostiv. A kako je tek kada oprema „otkaže poslušnost“?!

Računala su svuda oko nas. Na kiosku dok kupujemo novine,  u kafiću dok ih čitamo i pijemo kavu, u trgovini gdje svraćamo po špeceraj… Pa, čak su i semafori računalno koordinirani!

Kako bi radila i služila potrebno ih je redovno održavati i servisirati. Velike tvrtke imaju odjele zaposlenika zaduženih za te zadaće, dok nešto manje organizacije zapošljavaju specijalizirane tvrtke.

Sve u svemu, potražnja za serviserima računala stalna je, a potreba za stalnim usavršavanjem neophodna kako se tehnologija razvija.

IT Essentials program pruža uvod u svijet ICT tehnologija te nudi  znanja i vještine potrebne za instalaciju i održavanje hardvera i softvera osobnih računala.


Prednosti programa

IT Essentials program priprema polaznike za ulaznu certifikaciju u ICT svijetu, CompTIA A+. CompTIA A+ certifikat je industrijski standard za specijalistu za servis osobnih računala (personal computer service specialist). Međunarodni certifikat, neovisan o proizvođaču, dokazuje stručnost na području instalacije, preventivnog održavanja, umrežavanja, sigurnosti i otkrivanja i uklanjanja problema u radu računala i jednostavnih računalnih mreža. CompTIA A+ certificirani tehničari također posjeduju odlične komunikacijske vještine te vještine kvalitetnog odnosa s klijentima.

Osim pripreme za spomenutu certifikaciju, IT Essentials je odličan uvod u CCNA Discovery i CCNA Exploration program.


Cilj programa

IT Essentials program obuhvaća osnovne vještine i znanja potrebne za održavanje računala i jednostavnih računalnih mreža. Po završetku programa, polaznici će biti sposobni opisati sklopovlje računala, sastaviti računalo, instalirati operativni sustav te otkrivati i rješavati probleme pomoću sistemskih alata i dijagnostičkog softvera.


Metodologija

Tijekom programa polaznici se koriste alatima koji im pomažu u savladavanju gradiva te razvijanju vještina za rješavanje složenih problema.

U nastavi se koriste multimedijalni materijali uz intenzivnu interakciju kroz predavanja i laboratorijske vježbe. Polaznici, stoga, sami određuju brzinu i način učenja kao i tempo polaganja ispita. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se putem interneta na Cisco-vim web stranicama.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Nastavni program pokriva osnove tehnologija osobnih računala, mreža i sigurnosti u mrežama te daje uvod u napredna znanja tog područja.

IT Essentials program obuhvaća cjeline:

  • Instalacija i održavanje sklopovlja računala
  • Instalacija i održavanje operativnog sustava računala
  • Instalacija i održavanje računalne periferije
  • Osnove računalnih mreža