Ivica Vugrinec: Slijedi certifikacija na NetAkademiji

Ivica Vugrinec: Slijedi certifikacija na NetAkademiji

28 svibnja, 2013

Ovogodišnji NetRidersi su za nama, ali na NetAkademiji još uvijek se osjeća ozračje natjecanja te, prije svega, ugodnog druženja. Stoga, odlučili smo provjeriti kako je u Varaždinu, kod našeg pobjednika – Ivice Vugrineca. Je li se odmorio i kakvi su mu planovi za budućnost?

– Prije svega, molimo da kažete par riječi o sebi, gdje radite, kako ste ušli u svijet mreža i Cisco tehnologija…

Zaposlen sam u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika u Gradu Varaždinu. Moja zaduženja polaze od podrške kolegama u svakodnevnom radu, održavanje postojećih te uvođenje novih informacijskih sustava, planiranje i održavanje poslužiteljske opreme, nadzor rada podatkovnog centra te kao član raznih timovima sudjelujem u različitim projektima, većinom onima koji imaju doticaja sa ICT tehnologijama. Poslovne prilike, poslovni zadaci i projekti svakim su danom postajali ozbiljniji te se vrlo brzo pokazalo da mi nedostatak poznavanja mrežnih tehnologija ozbiljno ograničava u izvršavanju istih. Prošle godine u  rujnu na poziv  kolega iz ICT-a s kojima se i privatno družim pozvan sam da se pridružim Cisco CCNA programu gdje smo zajedno ušli u Cisco svijet.  Uz dobru ekipu, puno zabave i druženja –  svladavanje kompleksnog gradiva bilo je lakše. Motivaciju smo pronalazili u međusobnim nadmetanjima te simulacijama timskog rada.

– Ivice, prošlo je sad već dosta vremena od natjecanja, jeste li došli „sebi“?

Ma da, naravno. Poslovne i privatne obveze vrlo brzo su me vratile natrag u svakodnevicu. Proslavili smo s ekipom, napravili smo nekoliko fotki  za uspomenu te krenuli znanja stečena na CCNA akademiji svakodnevno primjenjivati u praksi.

– Gotovo svi lokalni portali prenijeli su vijest o vašoj pobjedi. Kako se nosite sa slavom?

S obzirom na specifičnost NetRiders natjecanja ono je u javnosti relativno malo poznato. Najčešće reakcije bile su: „Vidio sam na portalu  da si pobijedio na natjecanju. Čestitam.“  No odmah nakon toga obično je slijedilo i pitanje: „A kakvo je to točno natjecanje bilo?“.

Ono što mi je zapravo najvažnije je priznanje i poštovanje kolega iz branše koje prepoznaju vrijednost Cisco CCNA programa i NetRiders natjecanja.

– Vjerujete li da će Vam natjecanje donijeti poboljšanja na profesionalnom planu i vidite li svoju budućnost u mrežama?

Nisam siguran da će mi natjecanje nešto posebno donijeti na profesionalnom planu, no vjerujem da će mi iskustvo sa NetRiders Croatia pomoći u EMEA regionalnom natjecanju.

– Pripremate li se već za daljnje, međunarodno natjecanje?

Ne, direktno. Kako sam još uvijek polaznik CCNA programa nastavljamo s radom. Nakon završetka CCNA programa namjeravam napraviti i certifikaciju na NetAkademiji pa će priprema za certifikaciju biti i početak pripreme za EMEA regionalno natjecanje.

– Pobjedom ste osvojili i CCNP edukaciju na NetAkademiji. Planirate li putovati tijekom cijelog programa ili ćete iskoristiti prednosti BDL modela pohađanja, pa ćemo se vidjeti samo tijekom praktičnog dijela tečaja?

Zahvaljujem se organizatorima na vrijednoj nagradi. Kako mi nisu poznate prednosti BDL modela pohađanja nastave pokušat ću naći način i financijska sredstva te osobno prisustvovati nastavi. Prilikom sudjelovanja na NetRiders natjecanju uvjerio sam se u vrlo dobre uvjete nastave i odlično opremljene CISCO laboratorije.  Čini mi se da će za ozbiljno praćenje CCNP programa nužan neophodan biti rad na pravoj opremi. Takvu opremljenost si rijetko tko može priuštiti. Kako je oprema namijenjena polaznicima CCNP programa pokušat ću je maksimalno iskoristiti.

Vidimo se na jesen. Dolazi vam varaždinska ekipa gladna znanja i novih izazova.  Još kad bi se našao neki sponzor za putne troškove … 🙂