"Pet minuta" za Java novosti

"Pet minuta" za Java novosti

19 studenoga, 2013

Bliži se kraj godine, a samim time i posljednji sastanak Studentske Java User grupe, posvećen Androidu i novostima u razvoju Android aplikacija.

Prema posljednjim istraživanjima Googleov operativni sustav zastupljen je na gotovo 80% mobilnog tržišta, a nedavno je predstavljena nova verzija Android OS-a KitKat s kojom dolaze mnoge novosti.

Ako želite saznati kako početi razvijati mobilne aplikacije za najrašireniji operativni sustav na svijetu, predavanje “Razvoj aplikacija za Android platformu” iz tvrtke Pet minuta je upravo za vas. Šime Amižić će predstaviti osnove razvoja prilagodljivih aplikacija te opisati ključne osobine Android platforme koje to omogućuju. Razvojna okolina i alati, dobre prakse, testiranje, najčešći problemi i poteškoće samo su neki od detalja o kojima će pričati.

Jedna od novosti koja je došla paralelno s novim operativnim sustavom je i korištenje Jave 7 u razvoju aplikacija. Tomislav Novak, asistent na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu i instruktor Jave na NetAkademiji upoznati će nas s novostima koje nam nudi Java 7 te objasniti zašto bi ju trebali početi koristi već danas prilikom razvoja aplikacija.

Sastanak će se održati kao i obično na adresi Konavoska 2 u prostorijama Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, 21. studenog 2013., u dvorani 1025 s početkom u 18:00 sati.

Agenda je sljedeća:

18:00 Razvoj mobilnih aplikacija za Android OS, Šime Amižić, Pet minuta

18:45 Tomislav Novak, Novosti Jave SE 7 i je li nam od tada život lakši?, NetAkademija