Laboratorij slave

Laboratorij slave

11 veljače, 2013

Laboratorij slave, natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti počelo je s prijavama natjecatelja za ovu godinu.

Svaki natjecatelj ima tri minute za izlaganje znanstvene teme po vlastitom izboru, a mogu se prijaviti svi zaljubljenici u znanost od 18 do 35 godina starosti koji studiraju ili predaju na nekom od znanstvenih ili tehničkih fakulteta te osobe koje rade na primjeni znanost, matematike ili tehnologije u različitim područjima.

Program natjecanja sastoji se od dva kruga, a za svaki krug potrebno je pripremiti po jednu prezentaciju. Prednatjecanja će se u razdoblju od 8. do 18. travnja održati u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a troje prvoplasiranih iz svakog grada bit će pozvano na završno natjecanje koje će se održati 7. svibnja 2013. godine u Zagrebačkom plesnom centru.

Troje prvoplasiranih natjecatelja osvojit će prijenosna računala dok će pobjednik završnog natjecanja još osvojiti i putovanje u Veliku Britaniju te sudjelovanje u međunarodnom Laboratoriju slave na Festivalu znanosti u Cheltenhamu u lipnju 2013. godine.

Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama te financijsku potporu i pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Više informacija o natjecanju može se pronaći ovdje.