Međunarodno priznanje hrvatskom ICT karijernom savjetniku

Međunarodno priznanje hrvatskom ICT karijernom savjetniku

16 listopada, 2014

Vjera u studente, motivacija i otvaranje puta ka karijernom uspjehu neće proći nezapaženo – dokazao je Vjeran Bušelić dobivanjem međunarodnog priznanja u Oxfordu.

Vjeran Bušelić, viši predavač i voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), osvojio je prestižno priznanje za izvrsnost „Certificte of Excellence“ za najboljeg podržavatelja studentskih karijera. Radi se o značajnoj međunarodnoj konferenciji visokog školstva: „Oxford Summit of Leaders“ koja je nagradila Bušelića za uspješan i kontinuirani rad sa studentima na unapređenju njihovih vještina i brzom zapošljavanju.

Među aktivnostima koje je organizator prepoznao i nagradio je svakako natjecanje studenata u razvoju mobilnih aplikacija: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) – projekt koji je postao vrlo  popularan u hrvatskoj studentskoj, sveučilišnoj i poslovnoj ICT zajednici jer studentima pruža vrijedna praktična znanja kako bi se mogli uspješno natjecati na tržištu rada. Tu su još i klasična individualna savjetovanja, osiguravanje direktnih kontakata s predstavnicima poslovne zajednice, organiziranje i vođenje mjesečnih foruma s gostujućim predavačima iz poslovnog svijeta, promicanje karijernog razvoja u akademski nastavni program te aktivno sudjelovanje u relevantnim aktivnostima učilišta i u studentskim udruženjima.

Konferencija je trajala od 12. do 15. listopada 2014. i okupila je više od 150 predstavnika akademskih zajednica, znanstvenika, istraživača i investitora iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Znanost i obrazovanje – inovativni modeli razvoja“, a Bušelić je nastupio na panelu „Učinkovite forme obrazovanja, znanosti i integracije s poslovanjem“ s izlaganjem na temu: „Kako pomoći studentima da postanu uspješni? – Na sve moguće načine!“

„Drago mi je što je jedna prestižna međunarodna ustanova prepoznala rezultate koje smo postigli na TVZ-u. Naime,  Tehničko veleučilište ne samo da obrazuje studente nego ih aktivno potiče u rješavanju realnih situacija na tržištu, što iz godine u godinu potvrđuje kompetitivnu vrijednost našeg obrazovanja. Osobno, studentima uvijek nastojim pružiti više od klasičnog obrazovanja te ih nastojim dodatno motivirati da se na vrijeme zainteresiraju za svoju budućnost i izgradnju uspješne karijere. Svoju ulogu karijernog ICT savjetnika shvaćam ozbiljno, no ipak ne preozbiljno jer u protivnom ne bih uživao toliko studentsko povjerenje i podršku.“ – izjavio je Vjeran Bušelić.

Više informacija o konferenciji: 

Europski poslovni skup „Oxford Summit of Leaders“  http://www.summitofleaders.co.uk/en/ održava se svake godine u Oxfordu – svjetskom središtu obrazovanja i znanosti te okuplja predstavnike sveučilišta, investitore i znanstvenike iz više od 40 zemalja Europe, Azije, Afrike i SAD-a. Radi se o međunarodno priznatoj  nezavisnoj organizaciji koja osigurava platformu za uspostavljanje dijaloga i suradnje među različitim subjektima društva radi unapređenja ekonomskog i socijalnog rasta i razvoja na svjetskoj  razini. Ovogodišnja konferencija ukazivala je na aktualne trendove u visokom obrazovanju i na promociju suvremenih obrazovnih programa. Također su je obilježile otvorene rasprave o ulozi znanosti i obrazovanja u 21. stoljeću, utjecaju globalizacije u uvjetima rada te učinkovitom upravljanju promjenama unutar organizacija.