Microsoft certfikati

Microsoft certfikati

19 studenoga, 2012

O Microsoft certifikatima

Microsoft certifikati su namijenjeni i  studentima i IT stručnjacima i menadžerima u tvrtkama. Oni će Vam pomoći kako bi stekli određene vještine u struci, te kako bi te vještine bile prepoznate od Vašeg poslodavca. Poslodavci certifikatom mogu na kvalitetan način provjeriti vaše vještine.Zašto Microsoft certifikati?Microsoft certifikati su dostupni za većinu Microsoft tehnologija i različitim stupnjevima znanja. Certificiranjem u Microsoft tehnologijama steći ćete bolje vještine i unaprijediti vašu karijeru. Microsoft također svima koji polože neki od Microsoft certifikata daje pristup raznim online bibliotekama, novom softveru, daje popuste na razne usluge i servise. Također dobijate i pristup zaštićenom dijelu Microsoft portala namijenjog osobama koje su položile neki od Microsoft certifikata.Koji su to Microsoft certifikati? Osnovna podijela certifikata je na tehnološke i poslovne certifikate.
Prednosti Microsoft certifikata

Microsoft sustav certificiranja zamišljen je kao pomoć početnicima u izgradnji profesionalne karijere u IT industriji. Osobe koje već rade i imaju iskustva s IT tehnologijom putem certificiranja mogu steći specijalizaciju u svom području rada, te dobiti smjernice za daljnji razvoj i nadogradnju svojih znanja i vještina. Microsoft certifikati su međunarodno priznati svugdje u svijetu, a istraživanja su pokazala da osobe s Microsoft certifikatom lakše pronalaze posao, imaju bolju plaću i lakše prelaze na višu poziciju unutar poduzeća.

Nakon prvog uspješno položenog Microsoft ispita odmah stječete titulu MCP (Microsoft Certified Professional) i članstvo u Microsoft MCP programu. Samim stjecanjem MCP certifikata Vaše znanje i vladanje Microsoftovim proizvodima i tehnologijom bit će priznato od strane struke. MCP certifikat Vam omogućuje pristup tehničkim informacijama i informacijama o proizvodima izravno od Microsofta. Dobivate pravo upotrebe logotipa kojim dokazujete svoj MCP status. Između ostalog, dobivate i pozive na Microsoft konferencije, tehničke seminare i specijalne dogadaje, pretplatu na Microsoft Certified Professional Magazine, časopis koji se bavi razvojem struke.

MCP predstavlja osnovni Microsoft certifikat koji se dalje nadograđuje drugim certifikatima iz područja vašeg interesa (baze podataka, razvojni alati, operativni sustavi) te ovisno o Vašem certifikatu, možete dobiti besplatnu jednogodišnju pretplatu na Microsoft TechNet Technical Information Network, jednogodišnju pretplatu na Microsoft Beta Evaluation program (mjesecni CD na kojima se nalazi beta software) i razne druge beneficije.