Nacionalni ICT tjedan na TVZ-u

Nacionalni ICT tjedan na TVZ-u

5 travnja, 2013

Obilježavanju Nacionalnog ICT tjedna, popularno zvanog i eSKills Week, ove godine pridružilo se i Tehničko veleučilište u Zagrebu kao partner ovog događanja pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Bez računalne pismenosti danas je nezamislivo govoriti o izgradnji konkurentnog ili inovativnog gospodarstva, a ICT industrija jedna je od rijetkih kojoj kriza nije previše naštetila. O važnosti ulaganja u informatičku pismenost građana te poticanju mladih na odabir ICT studija i zanimanja govorit će dekanica TVZ-a, prof.dr.sc. Slavica Ćosović-Bajić na otvorenju Tjedna ponedjeljak8. travnja 2013. u 10:30 sati u prostorijama Visoke škole za primijenjeno računarstvo „Algebra“, Ilica 242.

Nacionalni ICT tjedan je inicijativa koja se u Hrvatskoj organizira drugu godinu za redom, a ove će godine trajati od 8. do 12. travnja. Uz Tehničko veleučilište u Zagrebu, glavni partneri projekta su FER, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Moj Posao te Visoka škola za primijenjeno računarstvo „Algebra“.

S ciljem podizanja svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina kao nužnog preduvjeta za izgradnju inovativnog gospodarstva, tijekom spomeutog tjedna održat će se razne aktivnosti i događanja namijenjenih mladima, medijima, stručnjacima, poduzetnicima, poslodavcima i svima koje intresira obrazovanje i karijera u ICT-u.

Upravo o zapošljavanju u spomenutoj industriji govori i otvorena Tribina Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu koja će se u sklopu Nacionalnog ICT tjedna održati 10. travnja 2013. u 18:30 u Maloj dvorani TVZ-a, Konavoska 2.

Pod nazivom „Koje vještine i znanja morate imati, a što ćete (i od koga) steći prvim zaposlenjem“ ova tribina će ponuditi svim zainteresiranima studentima odgovore što današnji poslodavci očekuju od posloprimaca te što im daju zauzvrat.

Voditelj tribine je Vjeran Bušelić, viši predavač TVZ-a i voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije, a sugovornici su Ninoslav Čerkez, izvršni direktor u upravljanju kadrovima najveće hrvatske informatičke tvrtke IN2 i Davor Runje, osnivač i suvlasnik tvrtke Drap, najpoznatije agencije za poslovna rješenja na socijalnim mrežama.

A u sklopu cjelokupnog programa događanja Nacionalnog ICT tjedna, Studentski zbor i studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb, pozivaju studente svih sveučilišta i veleučilišta zainteresirane za razvoj znanja i vještina Java programiranja na inicijalni sastanak osnivanja studentske Java grupe radnog naziva TVZ Student Java User Group.

O primjeni Java tehnologija u poslovnom okruženju, te traženim znanjima i vještinama na hrvatskom tržištu rada kao gost-mentor govorit će Duško Vukmanović iz tvrtke Oracle Hrvatska, a Branko Mihaljević kao predsjednik Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK) dati će svoj doprinos osobnim i grupnim iskustvom ove ugledne profesionalne organizacije Java programera.

Inicijalni sastanak će se održati u predavaonici  1023, TVZ, Konavoska 2, u petak 12. 4. 2013. u 12 sati.