Nacionalno studentsko startup natjecanje – prijavite ideju i osvojite 15.000kn.

Nacionalno studentsko startup natjecanje – prijavite ideju i osvojite 15.000kn.

24 studenoga, 2015

ZIP- Zagrebački inkubator poduzetništva u suradnji sa Step Ri- Edukacijskim centrom, Business inkubatorom BIOS i Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) organizator je prvog Nacionalnog studentskog startup natjecanja.

Cilj projekta je poticanje inovativnog poduzetništva među studentskom populacijom tehničkih (ICT) i ekonomskih smjerova te promicanja potrebe cjeloživotnog učenja. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda.

U Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu bit će održana regionalna natjecanja, a u svakom gradu bit će odabrano četvero finalista, koji će sudjelovati u završnom natjecanju u Zagrebu. Četiri najbolja projekta osvajaju vrijedne nagrade: 15 tisuća kuna, tri pametna telefona, ulazak u ZIP-ov inkubatorski program, a osigurana je i dodatna nagrada od tri tisuće kuna za najbolji projektu u turizmu. Kriteriji ocjenjivanja ideja su inovacija/novost, tržišni potencijal i disruptivnost. Prijave su otvorene do 28.12.2015.

 

Za studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Mihovil Barančić, direktor ZIPa, održat će informativno predavanje u trajanju od 30 minuta ovaj u četvrtak, 26.11. u 18 sati, dvorana C, FSB jug.