Naš Dario – superjunak Combisa

Naš Dario – superjunak Combisa

15 siječnja, 2014

Posjetili smo Daria Kekića, dobitnika CITRIX stručne prakse u Combisu. Popričali smo o njegovom uobičajenom danu, o „dečkima“ iz ureda, željama i budućim planovima.

Kako je baš friško završio TVZ, praksa mu je baš dobro „sjela“, kako bi dobio „vjetar u leđa“ pri traženju posla. No, Dariu ovo nije prvi susret s Combisom. Radio je za njih preko studentskog ugovora te je upravo i činjenica da bi kroz našu edukaciju mogao ponovno sjesti za njihov stol pridonijela njegovoj odluci za CITRIX.

Iako nije imao, reklo bi se, nikakvu podlogu, Dario je CITRIX akademiju „rasturio“. Prije dolaska na NetAkademiju Dario nije imao doticaja sa serverskim, mrežnim i vezanim tehnologijama, osim što je kao TVZ-ov student elektrotehnike svoje vještine je razvijao u tom području. Da bi pratio Citrix seminar, Dario je sva potrebna predznanja stekao kroz pripremni modul. S mogućnošću vježbanja od kuće, fokusirajući se na praksu kao cilj, savladao je svo potrebno gradivo i materijale Citrix Academy programa. Kako nam je rekao, što je vrijeme više odmicalo, to su ga sve više i više mogućnosti virtualizacije, kombinatorika i scenariji s virtualnim desktopima uvlačili u rad i samostalno eksperimentiranje na temelju odrađenih vježbi tijekom predavanja.

I upravo zbog jednostavnog pristupa, velikih mogućnosti praktičnog rada, ali i visoke primjenjivosti stečenih znanja prilikom zapošljavanja, Dario preporučuje CITRIX akademiju, ne samo svojim kolegama studentima, već svima zainteresiranima.

A što na njegov rad kažu novopečeni kolege?

Još nije niti jedan server srušio! – kažu u šali, hvaleći ga naveliko.

Prema opisu mentora Tomislava Turka, Dario je vrijedan, inteligentan i strpljiv – idealan član kolektiva, koji svojim zadacima pristupa ažurno i odgovorno.

Uostalom, sve je to već bio dokazao i tijekom edukacije. I stvarno nije bio problem odabrati ga, objašnjava Tomislav svoj izbor studenata za stručnu praksu. Jednostavno se istaknuo.

No, da nije sve samo „med i mlijeko“ istakli su nam članovi Sektora sistemske podrške i integracije koji moraju brzo i spretno odgovarati na zahtjeve korisnika. A pokoja uzbuna pojavi se s vremena na vrijeme. Tada se naši junaci pretvaraju u akcijske heroje koji možda ne spašavaju svijet, već uvijek (pre)vrijedne podatke.

Premda sam još nije bio dio akcijskog tima zbog još nedovoljnog broja „kilometara“ u poslu, Dario je zahvalan, kako kaže, što je imao prilike vidjeti iz prve ruke kako tvrtka funkcionira i što zapravo uključuje posao sistem administratora, pogotovo u jednoj velikoj tvrtki poput Combisa.

Kao diplomant elektrotehnike, Dario je CITRIX akademijom u svoj portfolio dodao jednu novu dimenziju koja će mu zasigurno pomoći prilikom zapošljavanja (bez obzira što da odabere kao životni poziv), dok praksa definitivno ide Dariju u životopis kao VIP ulaznica u svijet visokih i virtualizacijskih tehnologija.

Dariu želimo da što prije pronađe svoj posao iz snova. A tko zna? Možda ga i treća sreća čeka upravo u – Combisu.