OOP

OOP

10 rujna, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

Ima toliko programskih jezika, zašto učiti baš Javu?

Teško je pronaći jezik tolike raznolikosti, kvalitete i sigurnosti za tako široko područje primjena kao što je to Java. Prema autoru Bruce Eckelu, samo Phyton ima sličan plemeniti cilj kao i Java – olakšati rad programerima i pomoći u ovladavanju kompleksnosti u razvoju aplikacija.

Većina ostalih programskih jezika u svom je nastajanju činila puno kompromisa koji su ih odvukli od ovog osnovnog cilja. Ponekad zbog tržišne zanimljivosti, ali najčešće zbog održavanja sukladnosti s nečim starijim, poput C i C++ programskih jezika.

Svoju popularnost Java može zahvaliti i činjenici da je jedan od rijetkih programskih jezika u kojima je standardiziran rad s elementima grafičkog sučelja. Također, programiranje za mrežno okruženje je bitno olakšano i podignuto na višu razinu apstrakcije, a postoji i niz drugih standardnih biblioteka koje programerima i dizajnerima omogućuju rješavanje kompleksnih problema.

Sve u svemu, prednosti su mnoge, baš kao i primjene.

Programiranje u programskom jeziku Java danas pokriva vrlo široko područje. Aplikacije pisane u Javi izvršavaju se na različitim platformama, od desktop računala s različitim operacijskim sustavima, preko mobilnih i PDA uređaja, bankovnih “čip” kartica, multimedijskih i drugih namjenskih uređaja pa do web aplikacija koje nam dolaze s nekih od najvećih korporacijskih servera.


Prednosti programa

Investicija u učenje Jave je, dakle, istovremeno, i dugoročna i brzo isplativa. Naši vas instruktori uče, ne samo sintaksi jezika i sadržaju biblioteka klasa, već i procesu konstruiranja koda u širem smislu, načinu razmišljanja u pristupu problemu i najboljim tehnikama koje se koriste, pri čemu Java služi kao platforma u tom procesu. A osim osnovnog i naprednog programiranja, stječete znanja i o korištenju standardnih alata koji se koriste u industriji.

Svi naši instruktori stručnjaci su s duljim programerskim stažom u industriji i iskustvom stečenim na barem nekoliko većih projekata u raznim industrijama.


Ciljevi programa

Ova edukacija osnova je za napredne tečajeve programiranja ili mobilnog računarstva. Polaznici nauče izraditi i primijeniti algoritme za rješavanje programskih problema, prepoznati i dizajnirati osnovnu strukturu računalnih aplikacija, izrađivati konzolne Java aplikacije i sve detalje OOP tehnologije te su po završetku tečaja sposobni stečeno znanje primijeniti na bilo koji drugi programski jezik.

Uz navedene teme objektno orijentiranog programiranja polaznici steknu i sljedeća znanja:

  • Rad s IDE alatima (NetBeans, Eclipse)
  • Rad sa Subversion sustavom za verzije izvornog koda
  • Čitati i razumjeti UML dijagrame
  • Prepoznati i implementirati osnovne uzorke dizajna
  • Dizajnirati aplikacije koristeći troslojnu arhitekturu


Materijali

Polaznicima edukacije dostupni su tiskani materijali u obliku knjižice, primjeri izvornog koda, vježbe i zadaci za svaku nastavnu jedinicu te rješenja svih vježbi zadataka.

No, u stvaranju nastavnih sadržaja idemo bitno dalje, ugrađujući vlastito nastavno i inženjersko iskustvo te prilagođavajući sadržaje profilu naših korisnika i studenata. Naše primjere, vježbe i zadatke kreirali smo sami, dok su svi potrebni materijali su dostupni na hrvatskom jeziku.

Koristeći isključivo Open Source alate i materijale koji su slobodno dostupni, uvijek ih objavljujemo u izvornoj formi i činimo dostupnim i vama. Kada koristimo primjere koda i literaturu s Weba, ograničeni smo na one alate i primjere koji su i vama dostupni (na primjer odlična knjiga „Thinking in Java“ čiji je autor Bruce Eckel. Treće izdanje te knjige nije najnovije, ali je legalno dostupno na Webu u elektroničkoj formi.

Postoji mogućnost dobave literature po nižim cijenama u dogovoru s distributerima.


Metodologija

Za uspješno praćenje studenata i izvođenje nastave koristimo Open Source CMS (Course Management System) aplikaciju Moodle. Svaki student dobiva korisnički račun koji ga prati do kraja edukacije, ali i dalje kada se želi podsjetiti sadržaja predavanja ili dohvatiti neke resurse. Kroz CMS aplikaciju pišete testove i predajete rezultate projektnih zadataka ili kontrolnih zadaća koje vam naši instruktori zadaju.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje

Nastava je koncipirana kroz 110 sati.


Moduli

1. Uvod u programski jezik Java, JVM

2. Ponavljanje: Osnovni tipovi podataka, operatori, varijable, kontrola toka, petlje.

3. Metode

4. Reference, objekti i paketi klasa

5. String i StringBuilder

6. Polja i ArrayList

7. Klase i enkapsulacija

8. Nasljeđivanje

9. Polimorfizam

10. Konstruktori

11. Apstraktne i finalne klase i metode

12. Statička polja klase

13. Sučelja

14. Iznimke

15. Kolekcije

16. Generics

 

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

Polaznici moraju poznavati rad na računalu (kopiranje i spremanje podataka, datoteka, pretraživanje interneta, rad s konzolom računala i sl.). Poželjno je da su se susreli s nekim od programskih ili skriptnih jezika (Basic, Pascal, HTML, i sl.).

 

[/tab]

[tab name=’Certifikat’]

 

Polaznike se detaljno priprema za uspješno polaganje Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer 1 certifikata.

 

[/tab]

[tab name=’Iskustva’]

 

[testimonialswidget_list tags=”java”]

[/tab]

 

[tab name=’FAQ’]

 

[faq faq_topic=”oop-java, java”]

[/tab]

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 7.800,00 kn
Osobno 6.500,00 kn 3 rate (2×3.000,00 kn + 1.800,00 kn)
Nezaposleni 4.550,00 kn 3 rate (2×2.200,00 kn + 1.060,00 kn)
Student 4.875,00 kn 3 rate (2×2.400,00 kn + 1.050,00 kn)
Student TVZ 3.900,00 kn 3 rate (2×1.800,00 kn + 1.080,00 kn)
Program edukacije oslobođen je plaćanja PDV-a po članku 39, stavku 1 Zakona o PDV-u i članku 58 Pravilnika o PDV-u.Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Moguće je plaćanje u jednoj ili više rata (prema naznačenom cjeniku).
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

 

[/tab]

[tab name=’Prijave’]

[EVENT_ESPRESSO_CATEGORY event_category_id=”oop”]

[/tab]

[end_tabset]