Otvoreno studentsko natjecanje TVZ-a u razvoju mobilnih aplikacija

Otvoreno studentsko natjecanje TVZ-a u razvoju mobilnih aplikacija

24 siječnja, 2013

Ako želite biti uspješni, morate biti izvrsni!“, poručio je brojnim okupljenim studentima Tomislav Car direktor i suosnivač tvrtke Infinum, kao gost na javnom predstavljanju projekta TVZ Mc2 (TVZ Mobile Challenge Cup), koji se sinoć održao pred gotovo stotinu zainteresiranih studenata Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

I potpuno je nevažno koju ćete platformu odabrati, jer ćete radeći u industriji koja se neprestano mijenja morati savladati još mnoge. Pogotovo je zato bitno da onu prvu savladate izvrsno“ jedan je to od brojnih savjeta koje je u izvrsnom raspoloženju potaknutom brojnim pitanjima ponudio mladi i uspješan, neozbiljan ali i profesionalan, očiti studentski uzor.

O velikom interesu studenata TVZ-a, osim masovnog dolaska na javnu promociju, govori i brojka od 285 prijavljenih studenata koji žele naučiti i izraditi svoju prvu mobilnu aplikaciju.

Program cijelog natjecanja predstavio je njegov pokretač i član žirija, Petar Jandrlić i pojasnio da se na natjecanje koje službeno počinje 1.4.2013. objavljivanjem ovogodišnje teme, mogu prijaviti i oni koji ne prođu testiranje i dodatne radionice ukoliko sami smatraju da su dorasli zadatku. Ili su naravno designeri ili idejni tvorci rješenja. Tada se prijavljuju (tročlani) timovi i počinje jednomjesečno natjecanje.

Da bi zadovoljili preduvjete, poznavanje objektno orijentiranog programiranja, odmah nakon ispitnih rokova će biti održano on-line testiranje i tako izvršiti selekcija najboljih koji mogu pristupiti besplatnim radionicama programiranja za iOS, Android i Microsoft platforme. Kako će izgledati radionice i što će na radionicama naučiti čuli su od Predraga Pejića (Microsoft), Tina Krambergera (Android) i Milana Draganića (iOS), voditelja edukacije za programiranje i moblne platforme na TVZ NetAkademiji, koja je i jamac da će znanje koji steknu biti nivou te i na tržištu respektabilne ustanove za cjeloživotno učenje.

Za više informacija i kontinuirano praćenje natjecanja pratite nas na natjecanje.tvz.hr.