Prijavi se na Microsoftov Software Startup Academy program za 2014.

Prijavi se na Microsoftov Software Startup Academy program za 2014.

13 siječnja, 2014

Software Startup Academy ove godine kreće sa svojim drugim izdanjem u kojem je partner Tehničko Veleučilište u Zagrebu.

Cilj projekta je omogućiti dodatnu edukaciju i potporu mladim talentiranim studentima i učenicima da bi svoje ideje pretvorili u stvarnost. Osim tehnološkog obrazovanja, sudionici će se educirati kako bi stekli poslovne i društveno-komunikacijske vještine te postavili svoje projekte na noge i dobili priliku predstaviti se potencijalnim ulagačima. Projekt se naslanja na nacionalni Microsoftov Imagine Cup, natjecanje studenata u sklopu kojeg razvijaju rješenja koja odgovaraju na neke od najtežih izazova čovječanstva današnjice.

Studenti se na stranicama projekta za sudjelovanje mogu prijaviti sve do kraja siječnja, dok će se kroz veljaču za sve prijavljene održavati predavanja, radionice, poslovni i „soft-skills“ treninzi. Nakon 8 radionica, čija je svrha bolje pripremiti sudionike za izazove na tržištu rada, formirat će se timovi sastavljeni od 4 do 5 članova.

Timovi će prijaviti svoje ideje, a Microsoftov žiri će odabrati 5 najboljih ideja u pojedinoj regiji (Zagreb, Osijek i Split).

Nakon toga, timovi imaju mjesec dana vremena da naprave demo svoje ideje, poslovni plan i postave ideju u poduzetnički okvir. Timovi finalisti imaju jedinstvenu mogućnost predstaviti svoje ideje u sklopu Microsoft WinDays14 konferencije i to u posebnom terminu da bi svi zainteresirani sudionici mogli poslušati njihovo predstavljanje. Svi student koji predaju rješenje svoje ideje dobivaju certifikat o završenoj Software StartUp Academy a najbolji tim ostvaruje sredstva za prvu implementaciju rješenja.

Više o akademiji saznaj na: http://startup.msacademic.hr/

Prijave za akademiju: http://startup.msacademic.hr/prijava/

Dodatne informacije

Facebook

LinkedIn

Imagine Cup