Prvi Forum struke

Prvi Forum struke

16 svibnja, 2013

Od 17. do 19. svibnja 2013. u Velikoj dvorani Pauk, i kino dvorani Forum Studentskog naselja „Stjepan Radić“ u Zagrebu održava se prvi Forum struke.

Velika je to studentska manifestacija koju organizira Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH, predstavničko tijelo 40 tisuća hrvatskih studenata. Cilj događanja je ojačati ulogu stručnih studija u visokom obrazovanju države te pokazati kvalitetu spomenutih studenata.

Kroz bogati program posjetitelji će  se moći upoznati s mogućnostima studiranja stručnih i specijalističkih programa predstavljenih veleučilišta i visokih škola, upoznati buduće poslodavce kroz sajam poslova te steći mnoga znanja iz IT-a, menadžmenta i drugih područja, sudjelujući u raznim radionicama i predavanjima.

Također, zainteresirani će imati priliku sudjelovati u humanitarnoj akciji kojom se nastoje osigurati sredstva za stipendiranje djece koja nemaju financijskih mogućnosti studiranja.

A svoje mjesto na Forumu našli su Tehničko veleučilište u Zagrebu i NetAkademija koji će svoje djelovanje predstaviti i kroz radionicu From Idea to Product – fast track o izradi mobilnih aplikacija, a koju će u petak, 17. svibnja 2013. u 16 sati održati Milan Draganić, voditelj edukacije Java programiranja i mobilnog računarstva na NetAkademiji te voditelj laboratorija za ugradbene računalne sustave na elektrotehničkom odjelu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, portala Posao.hr, HRcentra te Studentskog centra Zagreb.