SEO radionica

SEO radionica

10 rujna, 2012

[tab name=’Prednosti’]

 

Kad god unesete riječ za traženje u internetsku tražilicu, dobijete listu rezultata koji sadrže pojam koji tražite. Često se, potom, ograničite na pregled nekoliko prvih ponuđenih rezultata, očekujući da su baš oni najviše vezani uz temu pretrage.

No, jeste li se ikada zapitali zašto su neke od tih web stranica pozicionirane bolje od drugih, a možda i podjednako relevantnih za pretragu?

Razlog tome je što su neke stranice bolje optimizirane za tražilice tj. više i jasnije je njihov sadržaj „objašnjen“ robotima pretraživača. Iako su sve sofisticiranije, tražilice i dalje ne mogu vidjeti i razumjeti sadržaj stranice kao ljudi. Optimizacija za tražilice (eng. Search-Engine-Optimization) pomaže im da shvate što se nalazi na stranicama i kako one mogu biti od koristi korisnicima koji pretražuju.

Kao i svaka druga komunikacija s računalom, poput programskih jezika, i SEO ima svoja pravila i „sintagme“ koje se mora poštovati. Njihovo poznavanje i pravilna primjena mogu znatno povećati vidljivost stranica na tražilicama, povećati prodaju proizvoda ili usluge tvrtke te je izdvojiti iz konkurencije u određenom području poslovanja.

Upravo zbog svoje komercijalne primjene, poznavanje SEO pravila i tehnika vrlo je traženo na tržištu rada te je preduvjet uspjeha svakog web dizajnera i programera.


Cilj programa

SEO radionica namijenjena je svima koji se žele okoristiti SEO tehnikama i primijeniti ih na pravilan način u praksi. Polaznici se upoznaju s načinom funkcioniranja tražilica, elementima i uvjetima za što bolje pozicioniranje te kroz praktični rad, sami rade svoje SEO kampanje. Također, kroz primjere iz prakse iskusnog instruktora, saznaju razne trikove iskusnih webmastera.

 

[/tab]

[tab name=’Sadržaj’]

 

Trajanje

Radionica traje 16 školskih sati.


Moduli

Radionica je organizirana u četiri cjeline

Modul 1: SEM (Search Engine Marketing)

Modul 2: On-Page i Off-Page faktori optimizacije

Modul 3: Primjeri iz prakse (Case Study)

Modul 4: Praktične vježbe (Hands-On-Labs)

 

 

[/tab]

[tab name=’Uvjeti’]

 

Od polaznika se očekuje poznavanje osnovnog rada na računalu, rada u web pregledniku te razumijevanje HTML-a radi lakšeg praćenja primjera na nastavi.

 

[/tab]

[tab name=’Certifikat’]

 

Završetkom same radionice polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju.

SEO radionica je dio dvodijelne edukacije internet marketinga. Po završetku sve dvije radionice, polaznici stječu znanja potrebna za polaganje Google certifikata iz oglašavanja na internetu ( Google Adwords certifikat).

[/tab]

[tab name=’Cijena’]

 

Uplatitelj Jednokratno Uplata na rate
Tvrtka 1.500,00 kn /
Osobno 1.250,00 kn /
Program edukacije oslobođen je plaćanja PDV-a po članku 39, stavku 1 Zakona o PDV-u i članku 58 Pravilnika o PDV-u.
Na seminare se prijavljujete putem web-obrasca nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za plaćanje koju trebate uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva. Jednu kopiju uplatnice trebate donijeti instruktoru na prvo predavanje. Samom uplatom se smatra da ste pristali na pohađanje seminara.
Promotivni popusti i kodovi vrijede za opciju jednokratnog, osobnog plaćanja i ne odnose se na već snižene edukacije i/ili akcije u tijeku. Popusti se ne zbrajaju. Pojedine edukacije mogu biti isključene iz popusta.

[/tab]

[tab name=’Prijave’]

[EVENT_ESPRESSO_CATEGORY event_category_id=”seo”]

[/tab]

[end_tabset]