Silvi Kolarić: internacionalna ICT karijera uz NetAkademiju

Silvi Kolarić: internacionalna ICT karijera uz NetAkademiju

27 ožujka, 2013

Dok se u Hrvatskoj naveliko diskutira trebaju li mladi otići ili ostati u Hrvatskoj, upravo diplomirani inženjer Silvi Kolarić primjer je tužnog, ali očito sve češće neizbježnog „odljeva mozgova“.

Prošavši čitav niz naših Cisco akademija te uz mnogo osobnog zalaganja uspješno je stekao i odgovarajuće certifikate (CCNA, CCNP, CCNP-S). Tijekom 2010. godine na NetAkademiji prolazi Panduit i Project management edukacije te paralelno stječe i vrijedno radno iskustvo u tvrtkama poput Siemensa, OIV d.o.o te MBU d.o.o.

Danas radi kao Senior Network Engineer te je voditelj projekta za LAN i Data Center (DC) infrastrukturu u internacionalnoj kompaniji EagleBurgman Germany koja zbog internacionalnog poslovanja posjeduje transnacionalne podatkovne centre i mrežnu infrastrukturu u čitavom svijetu, od EU i USA, preko Indije i Kine do Japana.

Iako je ovo područje rada vrlo zahtjevno jer zahtjeva poznavanje tehnologija nekoliko proizvođača (Cisco, Juniper, BlueCoat, CheckPoint i dr.) smatra da se trud višestruko isplatio…

…i pozdravlja nas iz Münchena!