Što rade kad "rade kod kuće"?

Što rade kad "rade kod kuće"?

4 prosinca, 2013

Novo istraživanje provedeno od strane Citrix-a, pokazalo je kako osobe koje obavljaju posao od kuće – to rade najmanje. Više bave drugim aktivnostima.

Citrix, vodeća tvrtka u cloud tehnologijama kao preduvjeta za porast trenda rada od kuće, rezultate temelji na 1013 anketiranih američkih zaposlenika.

43% ukupno ispitanih gleda televiziju dok 20% njih igra video igrice u periodu kada bi trebali obavljati svoj „službeni“ posao. Zanimljiv je i podatak da se roditelji češće bave s ovim, navedenim aktivnostima nego oni koji nemaju djecu.

A osim gledanja televizije i igranja video igrica, gotovo jedna četvrtina zaposlenika konzumira alkoholna pića za vrijeme obavljanja posla, dok ih je 26 % navelo kako s vremena na vrijeme malo odrijema. Ostali su ometeni s obavljanjem kućanskih poslova; 35% čisti kuću, a 28% njih kuha.

Ipak, unatoč svim ometanjima, osobe koje obavljaju posao od kuće zapravo su produktivniji od svojih kolega iz ureda, pokazuju preliminarna istraživanja Sveučilišta u Stanford o kineskim putničkim agentima.

Uostalom, zadovoljan zaposlenik je i najbolji zaposlenik. Sve dok se posao napravi i dok se ostvaruju željeni rezultati.