Studenti TVZ-a polaznici ovogodišnjeg Ericsson Nikola Tesla ljetnog kampa

Studenti TVZ-a polaznici ovogodišnjeg Ericsson Nikola Tesla ljetnog kampa

30 rujna, 2014

Završetak rada 14. međunarodnog Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle, svečano je obilježen u sjedištu kompanije u Zagrebu s porukom da je kreativnost najvrjedniji ljudski resurs. Uz sudionike ovogodišnjeg projekta iz redova studenata i njihovih mentora, kao i predstavnika desetak fakulteta i visokih škola koji su partneri u ovom projektu, na svečanosti je govorio i ministar znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Vedran Mornar i iskazao svoju veliku podršku projektu.

Prvo sudjelovanje studenta Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, Tomislava  Blažeke  i Davora Lozića, dokaz je da se i naši studenti mogu ravnopravno nositi u najzahtjevnijim poslovima informatičke industrije“,  izjavio je Vjeran Bušelić, voditelj karijernog ICT savjetovanja i naglasio „da su Tomislav i Davor svojim radom i zalaganjem tijekom ljeta ostavili TVZ-u sjajnu obavezu, svake godine povećavati i broj i kvalitetu studenata u ovoj izvanredno korisnoj međunarodnoj suradnji“.

Tako je u ovogodišnjem kampu na 28 uspješnih projekata sudjelovalo čak 82 studenta iz Hrvatske, BiH i Mađarske, i to uz stručni nadzor 50 mentora, stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle, ali i iz Ericssonovih kompanija u Švedskoj, Mađarskoj, Kanadi i Kini. Glavna vrijednost Ljetnog kampa je priprema studenata da radom na stvarnim ICT projektima steknu radno iskustvo, a dosadašnje iskustvo pokazuje da je za mnoge polaznike upravo pozitivno iskustvo stečeno u Ljetnom kampu bilo presudno prilikom zapošljavanja.

Nakon svečanog dijela čestitao nam je i osobno Ministar i poželio dobrodošlicu u ovu uglednu porodicu. Na  slici su Tomislav Blažeka, prof. dr. sc. Vedran Mornar i Dunja Bjelobrk Knežević i sama bivša polaznica ENT Ljetnog kampa, sad u ulozi i promotorice i selektorice ove manifestacije na TVZ-u.