Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja

30 rujna, 2013

I ove godine se organizira sedmi po redu Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja . Tjedan cjeloživotnog učenja je UNESCO-va inicijativa pokrenuta 1999. godine i organizira se u brojnim zemljama na svim kontinentima.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2013. provodi se od 30. rujna do 6. listopada u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Inicijativi čija je ovogodišnja tema hoću učiti, priključilo se i Tehničko veleučilište u Zagrebu sa svojim Centrom za cjeloživotno učenje – NetAkademijom.

Naši suradnici i profesori svojim sudjelovanjem na konferenciji Računalo u školi XVII. U Šibeniku održat će tri predavanja (Milan Draganić: Pregled Java programskog jezika sa naglaskom na motive izbora statičkog OOP programskog jezika za podučavanje OOP paradigme; Milan Bajić i Petar Jandrić: Elektronički nastvani sadržaji u suvremenom školstvu – primjeri i koncepti; Mladan Mauher: Programiranje interdisciplinarnog politehničkog kurikuluma za horizont 2030),  a prva mjesečna tribina u novoj akademskoj godini posvećena je, također, cjeloživotnom učenju.