Tribina o zapošljivosti i zapošljavanju

Tribina o zapošljivosti i zapošljavanju

16 svibnja, 2014

To su dvije ključne riječi – prvenstveno za studente, ali i profesore, asistente, cijeli TVZ, pa Vas očekujemo u velikom broju u srijedu 21.5.2014. u 18:30 Maloj dvorani TVZ-a, Konavoska 2.

Položaj tehničkih zanimanja na tržištu rada: isplati li se trud?

Predavanje će pokazati kretanja potražnje za tehničkim zanimanjima danas i predviđanja do 2020. godine. Uvid potkrijepljen konkretnim podacima s hrvatskog tržišta rada (i zaposlenih i nezaposlenih), relevantnim za naš profil studenata dati će vodeća hrvatska stručnjakinja na tom polju gđa. Sanja Crnković Pozaić, glavna savjetnica ministra dr. Miranda Mrsića u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske.

Naravno da će Vjeran Bušelić, voditelj karijernog centra NetAkademije dati i detaljan pregled potreba hrvatskog IT tržišta rada za 2014. godinu.

Predavanja, odnosno pregledi, su samo uvod za javnu raspravu i profesora, asistenata te studenata TVZ-a, koja će uslijediti u otvorenom dijelu tribine.

 

Sanja Crnković-Pozaić mr.sc. diplomirala je na University of East Anglia, Norwich, Velika Britanija 1976. godine na području interdisciplinarnog studija ekonomije i sociologije te poslijediplomski nastavila na Fakultetu za vanjsku trgovinu na temu „Ekonomska analiza i planiranje“ kod prof. dr. Branka Horvata.

Prvih 20 godina rada provela je u Ekonomskom Institutu Zagreb na istraživačkim područjima demografije, regionalnog razvoja te ekonomike tržišta rada. Kao savjetnica premijera Zlatka Mateše definirala je prve programe mjera aktivne politike tržišta rada, a potom ih i provodila kao ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 1998-2004. godine. Prva iskustva u realnom sektoru stekla je kao izvršna direktorica ljudskih resursa u Agrokoru d.d., zatim u austrijskoj tvrtci Best in Training iz Graza. Svoju konzultantsku aktivnost počela je 2006. godine u okviru koje je sudjelovala na projektima za Europsku komisiju čiji je konzultant od 2007. godine, za Svjetsku banku, Međunarodnu organizaciju rada, Europsku fondaciju za obrazovanje i OECD. Posljednjih 5 godina konzultantica je na CARDS, IPA i drugim programima pomoći EU zemljama u regiji i to na području razvoja ljudskih resursa, obrazovanja i zapošljavanja te profesionalne orijentacije. Od početka 2013. godine glavna je savjetnica dr. Miranda Mrsića u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.