TVZ Mc2 natjecanje: dizajneri i programeri dobili zadatak!

TVZ Mc2 natjecanje: dizajneri i programeri dobili zadatak!

19 ožujka, 2015

Započeo je TVZ Mc2 natjecateljski dio:  na inovativnom Speed Date druženju dizajnera i programera oformili su se timovi, od udruge CISEx smo saznali ovogodišnju temu i sad valja prionuti na rad- nagrade čekaju najbolje!

U Klubu Studentskog Centra sinoć je održan „Speed Date“  – susret dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu velikog polugodišnjeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).  Speed Date je osmišljen kako bi se dizajner i programeri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te kako bi pronašli zajedničke interese za budućom suradnjom u sklopu ovog natjecanja, ali i izvan njega.

Dizajneri su izložili vlastite radove, a programeri su u maniri pravog speed date procesa, imali samo po dvije minute da se osobno upoznaju sa svakim radom i odaberu svog partnera s kojim će nastaviti natjecanje u timu. Natjecanje je vodio gost iznenađenja, iskusni dizajner te poznati stand up komičar – Tomislav Kozačinski „Koza“. Studenti su vrlo brzo i s velikom lakoćom formirali timove, koji će do 1. svibnja raditi na razvoju vlastitih rješenja.

Drugi gost iznenađenja  bio je  Ivo Lukač, koji je kao predstavnik Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera – CISEx objavio ovogodišnju temu natjecanja: Tehnologijom do utopije – moderna rješenja za društvene probleme. U svom je kratkom obraćanju poručio natjecateljima da su dovoljno nadareni, uporni i sposobni u narednih  da mjesec i pol  pokazati kako svakodnevno korištenje mobilnih tehnologija može pomoći široj društvenoj zajednici, a istovremeno ukazati poslodavcima na nesumnjiv studentski radni potencijal koji ovakva natjecanja promiču.

Studenti dizajna i programiranja bili su izuzetno zadovoljni ovim susretom, jer se tijekom studija nisu imali prilike tako dobro međusobno upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima (poput izrade mobilnih aplikacija) će im nakon završetka studija biti od presudne važnosti. Vesna Uglješić, asistentica na smjeru Informatičkog dizajna, koja ih je poticala od samog početka je istaknula: „Cijelo natjecanje, a posebno speed date prava je prilika studentima da kroz timski rad realiziraju sav svoj kreativni potencijal, a konačnom realizacijom vlastitih ideja pred zainteresiranim poslodavcima kroz druženje i zabavu uđu u blisku interakciju s potrebama tržišta – a to se ne može ostvariti na satu!“

Partneri natjecanja su tvrtke: Citus, Codeanywhere, drap, IN2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mStart, Pet Minuta, SPAN, Trilix i UX Passion te udruge CISEx, RaZa i ZIP.

Natjecanje prate i podržavaju još i tvrtke: Alfabit, APIS IT, Axilis, binaria, Ciklopea, degordian, Dizzy, ENTRIO, Filex, Fleksbit, Microsoft Hrvatska, Projektura, ProMDM, SmartIS, Styria i Undabot te Studentska Java Udruga.

Medijski pokrovitelji natjecanje su: BUG, cropc.net, ICT Business info, InfoTrend, Netokracija, Studentski centar, Styria i 24 Sata, Studentski.hr, T-portal i Vidi.