WordPress – najpopularniji web alat

WordPress – najpopularniji web alat

6 veljače, 2013

Projekt izrade WordPressa započeo je davne 2003. godine s ciljem da olakša svakodnenvo pisanje na webu. Od tada, narasao je u najmoćniji alat za kreiranje web stranica kojeg svakodnevno koristi 25 milijuna ljudi, a cijeli svijet posjećuje.

Vrijedi probati, zar ne?!

Radionica traje 16 školskih sati, dostupna u obliku 4×4 školska sata radnim danom ili 2×8 školskih sati vikendom.

 

1.    Što je WordPress i tko ga sve koristi?
a.    Ako dolazite naoružani predrasudama da je WordPress nešto slabašno, kratka prezentacija njegovih mogućnosti ostavit će vas bez daha. Zatim, sudjelujete u kvizu u kojem je cilj prepoznati stranice koje koriste WordPress platformu.
b.    Dubinski pogled u anatomiju WordPressa pokazat će njegove osnovne komponente i objasniti pojmove s kojima ćemo se susretati tokom radionice.
2.    Priključimo se i mi zajednici WordPress korisnika
a.    Saznajemo što nam je sve potrebno za instalaciju, a paralelno radimo i kratki podsjetnik na osnovne pojmove interneta. Instalacija WordPressa je jednostavna, ali obradit ćemo i par „što ako“ slučajeva i pokazati kako ih riješiti.
3.    Istraživanje vašeg novog WordPressa
a.    Učimo elemente korisničkog sučelja i napredne mogućnosti kako podesiti i napisati sadržaj, koja je razlika između stranica i postova, kako dozvoliti komentare i dodavati multimedijske sadržaje.
4.    Kako biti jedinstven i izgledati kao nitko drugi?
a.    Mijenjamo izgled naših stranica, učimo što su to predlošci, kako ih postaviti i prilagoditi svojim potrebama.
5.    I dalje ste gladni mogućnosti?
a.    Instalacije WordPressa dovoljno je fleksibilna pa se njene mogućnosti mogu proširiti dodavanjem pluginova. Pregledat ćemo najpoznatije pluginove, savjetovati koje trebate koristiti i pokazati kako ih integrirati u vaše stranice.

Ne propustite akciju i iskoristite od -40% na februarsku radionicu WordPressa!