Započeo je Nacionalni ICT tjedan

Započeo je Nacionalni ICT tjedan

8 travnja, 2013

Problem nedovoljnog stručnog ICT kadra nije samo problem Hrvatske te se na tome mora aktivno raditi, poručila je Slavica Ćosović-Bajić, dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, na otvaranju Nacionalnog ICT tjedna, projekta pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Govoreći o važnosti ulaganja u informatičku pismenost građana, te poticanja mladih na odabir ICT studija i zanimanja, naglasila je važnost veće primjene praktičnih znanja i iskustva kako bi stručna radna snaga koja tek dolazi na tržište rada raspolagala potrebnim znanjima i vještinama koje poslodavcima trebaju.

ICT industrija, jedna od rijetkih koju vrtlog krize nije zahvatio u velikoj mjeri, u stalnom je porastu. Sudeći prema broju oglasa za zapošljavanje i potražnji za stručnim kadrom od domaćih, ali i stranih poslodavaca, raste i potreba za povećanjem broja studenata na tehničkim studijima te njihovom bržom i učinkovitijom integraciju u realni sektor.

Upravo je Nacionalni ICT tjedan inicijativa koja se u Hrvatskoj organizira drugu godinu za redom s ciljem podizanja svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina kao nužnog preduvjeta za izgradnju inovativnog gospodarstva.

Održavajući se ove godine od 8. do 12. travnja u organizaciji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), portala Moj Posao te Visoke škole za primijenjeno računarstvo „Algebra“, projekt će kroz razna događanja studentima, građanima, poslodavcima i svim zainteresiranima pružiti uvid u cjelokupnu ICT industriju te ICT zanimanja i karijere.

 Kako bi dala dodatnu podršku Nacionalnom ICT tjednu, NetAkademija tijekom Tjedna, od 8. do 12. travnja, daje 20% popusta na sve edukacije s promotivnim kodom hc436wi.