Zašto je znanje programiranja u PHP-u tako važno?

Zašto je znanje programiranja u PHP-u tako važno?

17 siječnja, 2013

Neovisno o tome želite li se baviti jednostavnom izradom web stranica ili programiranjem velikih web aplikacija, potrebno je poznavati barem jedan server side programski jezik. PHP je jedan od najpopularnijih što jamči dostupnost na svakoj platformi, jednostavnost učenja, ali i ispunjavanje najzahtjevnijih zadaća.

PHP-om možete bilo koju statičku HTML stranicu pretvoriti u interaktivnu web aplikaciju, napisati algoritam za obradu rezultata istraživanja ili pretraživati baze podatka za vrijednim informacijama. Web kakav poznajemo danas, nezamisliv je bez takvog jezika i mnogi popularni servisi izgrađeni su uz pomoć mogućnosti koje pruža.

Broj web stranica i aplikacija napravljenih u PHP-u svakodnevno raste, a parelelno s njim i broj kvalitetnih developera koji takve sustave mogu održavati i nadograđivati. Čak i u vrijeme krize, PHP developeri su traženi dok tvrtke čine sve kako bi ih zadržale.

Tečaj PHP-a na NetAkademiji zamišljen je kako bi stvorio developere koji se odmah mogu uključiti u neki team, jer osim osnovnih znanja programiranja te dobrog poznavanja PHP-a i MySQL-a inzistiramo i na pisanju čitljivog koda, timskom radu, code reviewovima i korištenju Git-a za source control.