Zašto WordPress?

Zašto WordPress?

8 srpnja, 2014

zašto odabrati wordpress za CMSWordPress, nastao kao platforma za blog, proširio se u jedan od najpopularnijih CMS sustava na svijetu. Zbog svoje jednostavnosti i estetike osvojio je mnoge pobornike kojima se pridružite ako vam približimo sljedeće razloge:

1.    Besplatan je
Wordpress je dostupan potpuno besplatno (i tako će ostati). Jedino što trebate imati podmirene preduvjete – hosting i domenu.

2.    Otvorenog je koda
Open-source ili rješenja otvorenog koda dijele „obični ljudi“ za jednako tako „obične ljude“. To znači da možete sami poboljšavati izvorni kod i pridonositi razvoju zajednice.

3.    Moćan je
Velika prednost WordPressa je i velika funkcionalnost kroz različite komponenete (plugin-ove) koje je onda moguće mijenjati prema želji kroz HTML i CSS editore.

4.    Jednostavan je
Osim što ga krasi jednostavno korisničko sučelje, procesi i akcije dodavanja sadržaja, izrade i održavanja stranica jednostavni su kroz zasebne sustave. Novi tekst ili sliku možete postaviti kroz samo dva klika.

5.    Aktivan je
Upravo je velika zajednica korisnika koji ga koriste kao pogonsko gorivo prednost jer se redovito ažurira, a sa svakim novim verzijama izostavljaju se greške i bugovi prethodnih verzija. Verzije izlaze svakih nekoliko mjeseci što čini ovaj CMS „živim“.

6.    Proširiv je
Kao što je već spomenuto, WordPress ima veliki broj plugin-ova sa raznim funkcionalnostima kojima se jednostavno proširuje web stranica. Također, zbog svoje velike popularnosti postoji i ogromna baza sa već pripremljenim predlošcima dizajna koje je moguće besplatno koristiti.

Ako još uvijek niste uvjereni zašto se odlučiti za upravo ovaj CMS prijavite se i dođite na našu radionicu ljetne škole WordPressa (po akcijskoj cijeni) i poslušajte uvodni sat… Vjerujemo da ćete ostati.