ZgPHP Meetup opasno krenuo u novu sezonu

ZgPHP Meetup opasno krenuo u novu sezonu

31 listopada, 2012

Nakon što su zagrebački PHP developeri proslavili prvu sezonu mjesečnih okupljanja, kako su i najavili, vratili su se u prostore Mame i nastavili s tehnološkim temama. Novost koju su uveli ove godine i koja će nadamo se postati standard su snimana predavanja – za sve one koji iz nekog razloga ne mogu doći ili žele u miru poslušati temu.

Četrnaesti ZgPHP meetup otvorio je Luka Kladarić s predavanjem LAMP Scaling 101 i otkrio što napraviti kada jedan server postane pretijesan za vašu aplikaciju. Zanimljivo predavanje dodatno je bilo začinjeno primjerima i iskustvima iz Lukinog rada u DeviantArtu, ali i praktičnim savjetima koji se odmah mogu primjeniti i time ubrzati rad aplikacije.

Drugo predavanje, skriveno iza naslova DSL platforma, održao je Marko Elezović i otkrio zanimljiv alat za modeliranje i brz razvoj aplikacija. Ukoliko ste se ikada zainteresirali za Domain Driven Design, pogledajte ovaj alat, tim više jer isporučuje gotov PHP kod.

Idući ZgPHP meetup najavljen je za sredinu studenog, a za detaljnije informacije svakako pratite službene ZgPHP stranice.